Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus για την χαρτογράφηση της περιοχής που κάηκε στην Κεφαλονιά

Ενεργοποιήθηκε με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά η Υπηρεσία Copernicus της ΕΕ για την άμεση χαρτογράφηση της περιοχής στην Κεφαλονιά, η οποία επλήγη από την πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο και είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη πάνω από 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρονται τα εξής:

“Κατόπιν εντολής του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε ως Εθνικό Σημείο Επαφής την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή της Κεφαλονιάς η οποία επλήγη από δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 3 Ιουλίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.