ΕΜΥ-Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

ΕΜΥ-Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, Μεγάλη Τετάρτη και από τα βορειοδυτικά.

Τη Μεγάλη Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και πολύ ισχυρούς ανέμους προβλέπονται στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. Τα έντονα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν σε όλη τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλία και την Κεντρική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου της Μακεδονίας (κυρίως της Δυτικής) και τις Δυτικής στερεάς (πάνω από τα 1.200 μέτρα).

Τη Μεγάλη Πέμπτη, στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν κατά διαστήματα να είναι τοπικά ισχυρές. Τα έντονα φαινόμενα της προηγούμενης παραγράφου θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα βαθμιαία όμως στην Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν. Χιόνια στα ορεινά (πάνω από τα 1.100 μέτρα).

Τη μεγάλη Παρασκευή ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί με περαιτέρω εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες στις περισσότερες περιοχές εκτός από την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου όπου είναι πιθανό να εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και Βόρεια Ορεινά (πάνω από τα 1.100 μέτρα).

 

Πηγή: ΕΜΥ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ