Εμβολιασμένοι: Στις 12:30 οι ανακοινώσεις για νέες διευκολύνσεις – Τι θα ισχύσει στην εστίαση

Μετά τις ανακοινώσεις για την Κάρτα Ελευθερίας ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους νέους 18-25 ετών σήμερα αναμένονται νέες ανακοινώσεις για διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους. Κάτι που προανήγγειλε και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα, ότι δηλαδή “τις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις για διευκολύνσεις προς τους εμβολιασμένους”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 12:30 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη για την εξειδίκευση των μέτρων.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, θα παρουσιαστεί το σχέδιο για το τι θα ισχύει για τους κλειστούς χώρους (με εξαίρεση τα νυχτερινά κέντρα), δηλ. καφέ, εστιατόρια όσον αφορά στους εμβολιασμένους και μη. Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δηλώνουν σε ειδική πλατφόρμα αν θα είναι οι εσωτερικοί χώροι τους covid- free ή θα δέχονται εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Όσες επιχειρήσεις δέχονται και ανεμβολίαστους, θα έχουν πληρότητα 50% ενώ οι υπόλοιπες 80%.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι πελάτες στην είσοδο του καταστήματος θα δείχνουν μέσω εφαρμογής στο κινητό τους το QR code, η εγκυρότητα του οποίου θα διασταυρώνεται από τον υπεύθυνο του εστιατορίου ή του μπαρ. Στα λεγόμενα μεικτά καταστήματα εστίασης στα οποία θα μπορούν να βρίσκονται εμβολιασμένοι και μη, στους εσωτερικούς χώρους τους όσοι δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο θα πρέπει να έχουν στη διάθεση τους αρνητικό self -test.

Τα μέτρα ενδέχεται να εφαρμοστούν μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.