Ελληνικό #metoo: Νέες αποκαλύψεις για τον ηθοποιό που καταγγέλλεται για 4 βιασμούς

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το ελληνικό #metoo και τον ηθοποιό που κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς γυναικών, οι δύο από τις οποίες ήταν ανήλικες σύμφωνα με την καταγγελία.

Ο δικηγόρος των τεσσάρων μηνυτριών, έκανε λόγο για “σοβαρές καταγγελίες” και “σκληρούς βιασμούς”, λέγοντας ότι δείχνουν κατά τις μηνύτριες “έναν άνθρωπο με βαριά παραβατική συμπεριφορά”. Σε δηλώσεις του στην εκπομπή MEGA Καλημέρα, ο Πέτρος Πανταζής εξήγησε ότι “πρόκειται για τέσσερις καταγγελίες. Δύο από τις κοπέλες ήταν ανήλικες κατά τον χρόνο που τελέστηκαν οι βιασμοί, και δύο ενήλικες. Πρόκειται για σοβαρές καταγγελίες. Είναι σκληροί βιασμοί, πράξεις που δείχνουν κατά τις μηνύτριες έναν άνθρωπο με βαριά παραβατική συμπεριφορά. Έναν άνθρωπο που έχει τελέσει πολύ σκληρές πράξεις. Οι δύο κοπέλες ήταν ανήλικες και αδελφές. Οι διαδικασίες έχουν επιταχυνθεί, και πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε άσκηση ποινικής δίωξης”, είπε ο κ. Πανταζής.

Διευκρίνισε ότι “δύο εκ των πράξεων έχουν τελεστεί το 2008… και αφορούν στις ανήλικες κατά την περίοδο εκείνη”, ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τόνισε πως “ο καταγγελλόμενος απ’ ό,τι γνωρίζω έχει κληθεί για παροχή εξηγήσεων, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης… Δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ εξ’ όσων γνωρίζω, αλλά είναι στην Ελλάδα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Νομίζω ότι έχει ήδη ενημερωθεί”.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των μηνυτριών, “έχουν καταθέσει άλλες τρεις κοπέλες ως μάρτυρες των τεσσάρων κοριτσιών, που διηγήθηκαν και άλλα περιστατικά, προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους”. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως “τον τελευταίο καιρό επικοινώνησαν μαζί μου και άλλες κοπέλες για το ίδιο πρόσωπο και μου διηγήθηκαν παρόμοια περιστατικά προσβολής της γενετήσεις αξιοπρέπειάς τους ή και σοβαρότερα”.

“Αυτές οι κοπέλες ίσως να έχουν ένα φόβο”, είπε και κατέληξε λέγοντας: “Θέλω να τις παρακαλέσω, να τους πω ξανά ότι τώρα είναι η στιγμή οι άνθρωποι που έχουν διαπράξει κακοποιητικές συμπεριφορές έμφυλης βίας, να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης… Να έρθουν μπροστά και να μην αφήσουν τις πράξεις να παραγραφούν”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ