Έλληνας YouTuber δέχεται απειλές για τη ζωή του – “Θα φας 50 μαχαιριές παντού – Είσαι νεκρός”

Απειλές για τη ζωή του καταγγέλλει ότι δέχεται Έλληνας YouTuber που ανεβάζει βίντεο με unboxing διάφορων προϊόντων. Ο ίδιος μάλιστα κάνει γνωστό ότι οι απειλές δεν αφορούν μόνο εκείνον, αλλά και την οικογένεια του.

Πρόκειται για τον Σωτήρη ή αλλιώς “Unboxing Specialist”, ο οποίος είναι διάσημος στο Youtube για τις παρουσιάσεις αλλά και τις κριτικές του. Αριθμεί πάνω από 195.000 ακολούθους, στους οποίους γνωστοποίησε μέσα από βίντεο του την Δευτέρα, ότι  από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δέχεται απειλητικά μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μάλιστα, ο Σωτήρης ενημέρωσε αμέσως την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία, όπως επισημαίνει στο βίντεο, τον προέτρεψε να καταθέσει μήνυση, κάτι που έκανε την ίδια ημέρα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Από τότε, και ενώ συνεχίζει να λαμβάνει απειλές, καταγγέλλει αδιαφορία από την αστυνομία και μηδαμινή ενημέρωση για το αν έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του ατόμου ή των ατόμων που κρύβονται πίσω από την ηλεκτρονική διεύθυνση που στέλνονται τα απειλητικά μηνύματα.

Τι γράφουν τα email που δέχεται

Στο βίντεο διάρκειας περίπου τεσσάρων λεπτών με τίτλο “Στο έλεος των εκβιαστών! Το τελευταίο μου βίντεο;” ο “Unboxing Specialist” παρουσίασε κάποια από τα απειλητικά μηνύματα που λαμβάνει.

“Σωτήρη σβήσε όλα τα βίντεο που προτρέπεις τον κόσμο να βάλει κάμερες ΠΑΡΑΝΟΜΑ να παρακολουθούν δημόσιο χώρο. Σου δίνουμε 48 ώρες να το κάνεις αλλιώς ερχόμαστε να σε μαχαιρώσουμε στο λαιμό και θα στο κόψουμε”, αναφέρει το πρώτο μήνυμα που στάλθηκε στις 28 Δεκεμβρίου.

Δύο μέρες αργότερα, έλαβε το εξής μήνυμα: “Δεν κατέβασες κανένα βίντεο (..). Θα φας 50 μαχαιριές παντού. Είσαι νεκρός (..) Παρακολουθούμε την γυναίκα σου, ξέρουμε τα αυτοκίνητά σου και που μένεις. Ερχόμαστε είσαι νεκρός”.

“Ρε μου.. συνεχίζεις να ανεβάζεις βίντεο με κάμερες παντού; κατεβάσετε τα όλα – Βγάλτα αν θες να ζήσεις και μη ξανά ανεβάσεις τίποτα που… γιε θα σε μαχαιρώσουμε μέχρι θανάτου ξέρουμε που μένεις σε παρακολουθούμε. Στις νέες ανθρωποκτονίες οι δολοφόνοι ενημερώνουν τα θύματα – Να το θυμάσαι αυτό το μήνυμα “, αναφέρεται στο τελευταίο email που έλαβε την Δευτέρα.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο “Unboxing Specialist”, δεν αποκλείεται αυτός ή αυτοί που στέλνουν τα μηνύματα να είναι επιτήδειοι που δεν εννοούν τα όσα του γράφουν στα email. Παρόλα αυτά, το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, αφού η οικογένειά του κι ο ίδιος ανησυχούν, φοβούμενοι για τη ζωή τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ