Έλκος: Παράγοντες κινδύνου και διατροφική αντιμετώπιση

Πεπτικό έλκος είναι η διάβρωση του επιθηλίου του βλεννογόνου του στομάχου ή του δωδεκαδακτύλου, η οποία μπορεί να επεκταθεί μέχρι και τη μυϊκή στοιβάδα. Η διάβρωση αυτή προκύπτει από την ανισορροπία μεταξύ των ‹‹αμυντικών ή προστατευτικών μηχανισμών›› του πεπτικού (βλέννα, επιθηλιακά κύτταρα του βλεννογόνου, διττανθρακικά, επαρκής αιματική ροή) έναντι των ‹‹επιθετικών μηχανισμών›› του πεπτικού (HCI, πεψίνη, H.Pylori, οινόπνευμα, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, χολικά οξέα).

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ