“Έλεος, χτυπάτε λάθος στόχο”

“Έλεος, χτυπάτε λάθος στόχο”

Είδαν και έπαθαν οι κάτοικοι και οι ενοικιαστές του κτιρίου όπου στεγάζεται το γνωστό εστιατόριο, στη Νέα Ερυθραία, «La Scala», μετά τις εκρήξεις που κατέστρεψαν το κατάστημα δύο φορές, στις 15 Μάιου και στις 17 Ιουλίου, και αποφάσισαν να εκφράσουν την αγανάκτηση τους στους ασύλληπτους βομβιστές με  μια ανακοίνωση που έχουν τοποθετήσει στην τζαμαρία του: «Φτάνει πια χτυπάτε λάθος στόχο. Ουδεμία σχέση έχουμε με τον Γ. Σμπώκο. Ενημερωθείτε σωστά και αλλάξτε τον στόχο σας. Οι ένοικοι του κτιρίου και οι γείτονες δεν φταίνε για τις αμαρτίες άλλων. Έλεος».

Με την κίνησή τους αυτή τα θύματα των βομβιστικών επιθέσεων στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Κύπρου προσπαθούν να προστατευθούν από το ενδεχόμενο μιας νέας επίθεσης, αλλά και να ενημερώσουν τους φυσικούς αυτουργούς πως δεν έχουν καμία σχέση με τον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκο.

Αυτό έρχεται να ξεκαθαρίσει και από πλευράς του και ο σύζυγος της αδελφής του Γιάννη Σμπώκου, μέσα από την επιστολή που έστειλε προς την “Espresso”, στην  οποία αναφέρει: «Το κτίριο στην εν λόγω περιοχή είναι κατασκευής του 1963, αρχικής ιδιοκτησίας των γονιών μου. Ουδεμία ιδιοκτησία ανήκει στην αδελφή του Γιάννη Σμπώκου, πολύ περισσότερο δεν ανήκει στον ίδιο τον Γιάννη Σμπώκο. Με τον Γιάννη Σμπώκο, δεν υπάρχει επικοινωνία ή επαφή ή συνάντηση εδώ και 19 χρόνια και δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε μέχρι τον θάνατο του».

Στην επιστολή του ο σύζυγος της αδελφής του Γιάννη Σμπώκου αναφέρει μεταξύ άλλων, πως από την τελευταία έκρηξη στις 17 Ιουλίου, η οποία ακούστηκε σε μεγάλη ακτίνα στα βόρεια προάστια, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στο εστιατόριο, αλλά και σε τουλάχιστον πέντε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα απέξω, ενώ έσπασαν τζάμια σε κοντινά κτίρια.

 

Πηγή: Espresso   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ