Ελένη Τοπαλούδη: Οι γονείς της ζητούν πραγματικά ισόβια για ειδεχθή εγκλήματα

Τη θέσπιση πραγματικών ισοβίων για ειδεχθή εγκλήματα ζητούν οι γονείς της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, μία ημέρα μετά την εισαγγελική πρόταση-καταπέλτη στη δίκη για τη δολοφονία του παιδιού τους. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας.

Οι μητέρες γυναικών, που έχασαν τη ζωή τους από τα χέρια του συντρόφου ή του συζύγου τους, ζητούν την αυστηροποίηση των ποινών σε δηλώσεις τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Η φωνή της Ελένης μας θα υπάρχει πάντα, μέσα από τις φωνές των χιλιάδων συνανθρώπων μας, που μας συμπαραστέκονται”, λέει ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας. Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ενώνουν τη φωνή τους και με άλλους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους και ζητούν αυστηρότερο πλαίσιο για την έκταση των ισοβίων. “Αυτό ζητάμε από την πρώτη στιγμή, επιτέλους να γίνει αυτή η έρμη θέσπιση των πραγματικών ισοβίων…”, συμπληρώνει ο πατέρας της Ελένης.

Η μητέρα της φοιτήτριας σημειώνει ότι “αυτά τα 20 και τα 15 (σσ. έτη) είναι παραμύθια, δεν ισχύουν στην πραγματικότητα. Ειδικά τα 15 του βιασμού δεν θα τα εκτίσουν οι δολοφόνοι – βιαστές ποτέ. Οπότε, τι να ικανοποιηθώ. Δεν ικανοποιούμαι. Θα ικανοποιούμουν μόνο, αν πραγματικά δεν έβγαιναν από τις φυλακές και δεν αντίκριζαν το φως του ήλιου, έξω από τις φυλακές”.

“Να μην βλέπουν καν τον ήλιο”

Η Αλέξανδρα Μάρκου, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς που έχασε τη ζωή της από τα χέρια του συντρόφου της στη Φολέγανδρο, ζητεί ισόβια καταδίκη. “Όλες οι οικογένειες μαζί έχουμε ενωθεί πάνω σε αυτό και θέλουμε τα ισόβια να είναι ισόβια και για εμάς ισόβια σημαίνει μέχρι να αφήσουν την τελευταία τους πνοή μέσα στη φυλακή. Αυτό είναι το ισόβια. Τώρα, αυτές τις ημέρες είναι και η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που δολοφόνησε την Καρολάιν, Βλέπω μέσα σε μία δικαστική αίθουσα να δικάζεται η Καρολάιν. Δεν έχουν καταλάβει τι έχουν κάνει προφανώς και μου λέτε ότι θα πρέπει να βγουν έξω;”, επισημαίνει.

Στο πλευρό των γονέων της Ελένης Τοπαλούδη έχει βρεθεί και η μητέρα της Δώρας Ζαχαριά από τη Ρόδο. “Όταν είχα πάει και είδα τον φονιά τον Ροδίτη της Τοπαλούδη της Ελένης, με μία απάθεια καθόταν εκεί πάνω στα έδρανα και είχε τους αντίχειρές του. Τους έδειχνε και καλά ‘νίκη’ και μας κοίταζε και μας χαμογελούσε. Εξοργίστηκα πάρα πολύ. Γιατί να φεύγουν τα παιδιά μας έτσι άδικα; Πρέπει κάτι να γίνει, να τους φυλακίζουν σε έναν χώρο που να μην βλέπουν καν τον ήλιο”, δηλώνει.

Στον τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και η Ελένη Κρεμαστιώτη, η μητέρα που πριν από τρία χρόνια έχασε την κόρη της. Η Ερατώ δολοφονήθηκε από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της. “Ο φονιάς της δικής μου κόρης καταδικάστηκε πρωτοδίκως ισόβια συν τρία χρόνια, αλλά όπως όλοι ξέρουμε τα ισόβια δεν είναι ισόβια, γι’ αυτό βγαίνουμε και φωνάζουμε συνέχεια. Εμείς χάσαμε τα παιδιά μας ισόβια. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε ‘γιατί γίνεται αυτό’, όπως δεν μπορείς να απαντήσεις ‘γιατί το σκότωσε το παιδί μου'”.

Οι οικογένειες πολλών θυμάτων στυγερών εγκλημάτων έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να συζητήσουν το αίτημα της θέσπισης πραγματικών ισοβίων σε ειδεχθή εγκλήματα.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ