Ελένη Τοπαλούδη: Νέα διακοπή της δίκης – Αρνήθηκαν οι δικηγόροι να αναλάβουν την υπεράσπιση του Αλβανού κατηγορουμένου

Στις 21 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Το δικαστήριο όρισε δυο νέους δικηγόρους οι οποίοι δέχθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση του κατηγορούμενου αλβανικής καταγωγής.

Της Άννας Κανδύλη

Οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας ζήτησαν να εξεταστούν στις 28 Μαρτίου και το δικαστήριο να ξεκινήσει με την εξέταση άλλων μαρτύρων. Το αίτημά τους έγινε αποδεκτό.
Σημειώνεται ότι τα νέα εμπόδια στη διεξαγωγή της δευτεροβάθμιας δίκης για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο το Νοέμβριο του 2018, προέκυψαν επειδή ο αρχικώς διορισθείς από το δικαστήριο συνήγορος του Αλβανού κατηγορούμενου παραιτήθηκε από την υπεράσπισή του και όταν το δικαστήριο όρισε τρεις νέους δικηγόρους από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας για να τον εκπροσωπήσουν, κανείς δεν δέχθηκε να τον αναλάβει. Και οι τρεις επικαλέστηκαν λόγους ηθικής τάξεως και μάλιστα χειροκροτήθηκαν από όσους βρίσκονταν στο ακροατήριο.

Εκτός της δικαστικής αίθουσας ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη απευθύνθηκε στον παραιτηθέντα συνήγορο και αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία που υφίσταται η οικογένεια του με τη δευτεροβάθμια δίκη να διακόπτεται από συνεδρίαση σε συνεδρίαση. «Συμπαρίσταμαι στον πόνο σας αλλά και εγώ πρέπει να κάνω τη δουλειά μου», του απάντησε ο δικηγόρος.
Τελικά, το δικαστήριο, αφού προχώρησε στην απόρριψη του αιτήματος αναβολής διόρισε τους τρεις νέους δικηγόρους οι οποίοι, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, επίσης αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση του κατηγορουμένου.
Τέλος, να σημειωθεί ότι ο έτερος κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Ρόδο ο οποίος και σήμερα έδωσε το «παρών» στη δίκη αρνήθηκε τις κατηγορίες του ομαδικού βιασμού και της ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει.
«Δεν φταίω. Δεν έκανα αυτά για τα οποία κατηγορούμαι και ζητάω συγγνώμη. Αγαπώ και σέβομαι τους ανθρώπους» τόνισε ο κατηγορούμενος, ο οποίος ως επαγγελματική ιδιότητα δήλωσε… ζαχαροπλάστης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ