Αποφυλακίστηκαν Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζοπούλου

Μόνο πέντε ημέρες χρειάστηκε να παραμείνει στη φυλακή η Βίκυ Σταμάτη. Η εν διαστάσει πλέον, σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, αποφυλακίστηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι από τις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, όπου είχε μεταφερθεί την 1η Νοεμβρίου και ήδη, βρίσκεται στο σπίτι της.

Η Βίκυ Σταμάτη αφέθηκε ελεύθερη λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι, και αποχώρησε από την κεντρική είσοδο των φυλακών με ταξί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Φραγκίσκο Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη αποφυλακίστηκε καθώς είχε εκτίσει μέρος της ποινής της στην οποία συνυπολογίστηκαν και οι μέρες κράτησής της στο Δρομοκαΐτειο, που σύμφωνα με τον νόμο κάθε ημέρα μετρά για δύο. Ως εκ τούτου, με βάση και τον νόμο Παρασκευόπουλου η κατηγορούμενη αιτήθηκε και τελικά έγινε δεκτό το αίτημα για την αποφυλάκισή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχετικά έγγραφα για την αποφυλάκιση της ήταν έτοιμα -από τη Γραμματεία του Κoρυδαλλού και εστάλησαν με fax- από την Παρασκευή, ωστόσο δεν ήταν δυνατό τελικά να τηρηθούν οι απαιτούμενοι χρόνοι που θα της επέτρεπαν να βρεθεί σπίτι της νωρίτερα.

Λίγο μετά την Βίκυ Σταμάτη, αποφυλακίστηκε από το σωφρονιστικό κατάστημα του Ελαιώνα Θηβών και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή.Και στην περίπτωση της κ. Τσοχατζοπούλου έγινε δεκτή η αίτησή της, καθώς είχε εκτίσει μέρος της ποινής της.

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Χαλκίδας και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πόσο χρόνο ποινής θα χρειαστεί να εκτίσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ