ΕΛΑΣ: Δεκατρείς συλλήψεις σε μεγάλη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας για την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου»

Σε 13 συλλήψεις προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σε ειδική επιχείρηση με σκοπό την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου», που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 25 και 26 Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια στιγμή, εξιχνιάστηκαν 9 κλοπές σε σπίτια και κτίρια, ενώ στις δικογραφίες που σχηματίστηκαν περιλαμβάνονται τουλάχιστον ακόμη 3 άτομα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ:

  • Συνελήφθη ένας αλλοδαπός και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δύο ατόμων για συμμετοχή τους σε ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2023 στην Καλλιθέα.
  • Συνελήφθη μια αλλοδαπή, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, η αλλοδαπή προέβαινε σε κλοπές αντικειμένων και χρημάτων από την οικία στην οποία εργαζόταν. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της καθώς και στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: χρυσή καρφίτσα, χρυσίζον γυναικείο ρολόι χειρός, χρυσίζουσα αλυσίδα λαιμού με χρυσίζον μενταγιόν και 370 ευρώ.

  • Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά, όπλα, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:10 μαχαίρια τύπου σουγιά, μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, 2 μεταλλικές κλειδαριές, πλήθος κλειδιών οικιών και κλειδί οχήματος, κινητό τηλέφωνο, 28 ρολόγια χειρός και τσέπης, 7 σπαθιά, 3.885 ευρώ, 20 συλλεκτικά νομίσματα καθώς και συλλογή με νομίσματα.

  • Σύλληψη αλλοδαπού και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου, για συμμετοχή τους σε ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος ανηλίκων στις 15/05/2023 στην Αθήνα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες Παρασκευής (26/05/2023) στο σπίτι του αλλοδαπού, βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι τύπου σουγιά και ως εκ τούτου συνελήφθη.

  • Σύλληψη 9 ατόμων για -κατά περίπτωση αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα

Ειδικότερα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων σχετικά με άτομα που αποκρύπτουν όπλα και κλοπιμαία σε οικίες καθώς και άτομο που εμπλέκεται σε υπόθεση πώλησης ποσοτήτων χαλκού, συνελήφθησαν εννιά άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για -κατά περίπτωση αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τον Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:3 κινητά τηλέφωνα, 9 ρολόγια χειρός, 20 πακέτα τσιγάρα χωρίς φορολογική ετικέτα, στρατιωτικού τύπου μαχαίρι, 3 αναδιπλούμενα μαχαίρια τύπου πεταλούδα, 3 κινητά τηλέφωνα, συνολική ποσότητα χαλκού βάρους 226 κιλών, πλαστικό κιβώτιο περιέχων χαλκό και κόφτης/σκύλα (αντικείμενο που χρησιμοποιείται προς την αποκοπή καλωδίων).

αστυνομία

 

Τέλος, σχηματίστηκαν πέντε δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος εννιά ατόμων για -κατά περίπτωση διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, κλοπή καθώς και συμμορία που διαπράττει τετελεσμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με επιδίωξη οικονομικού οφέλους και συγκεκριμένα τον πορισμό εισοδήματος τους, ενώ εξιχνιάστηκαν εννιά περιπτώσεις κλοπών από οικίες και κτίρια.

Ειδικότερα πρόκειται για:

  • Aλλοδαπό, ο οποίος όπως προέκυψε από την έρευνα, το Φεβρουάριο του 2023, διέπραξε δύο κλοπές στην Κυψέλη,
  • Aλλοδαπό, ο οποίος το Φεβρουάριο του 2023, διέπραξε κλοπή στην Καισαριανή,
  • Έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2022, διέπραξε κλοπή στην Καλλιθέα,
  • Πέντε άτομα, οι οποίοι το διάστημα από Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο του 2019 διέπραξαν τέσσερις κλοπές σε Αμπελόκηπους, Κυψέλη, Κολωνό και Εξάρχεια καθώς και
  • Aλλοδαπό, ο οποίος τον Μάρτιο του 2023, διέπραξε κλοπή στην Αθήνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ