ΕΛ.ΑΣ.: Ταυτοποιήθηκαν δύο δράστες για την επίθεση σε περιπολικό στο Μοναστηράκι τον Μάρτιο

Ένας ανήλικος και ένας 40χρονος ταυτοποιήθηκαν ως δύο εκ των δραστών των επιθέσεων που εξαπολύθηκαν τον περασμένο Μάρτιο σε βάρος αστυνομικών, οι οποίοι επέβαιναν σε περιπολικό και βρίσκονταν στην πλατεία Μοναστηρακίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ.

Το περιστατικό συνέβη στις 3 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν σε Σύνταγμα και Μοναστηράκι, λίγο μετά το τέλος της σιωπηρής διαμαρτυρίας για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τις έρευνες που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διαπιστώθηκε ότι ο 17χρονος δράστης «έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κράνος και χειρουργική μάσκα και συμμετέχοντας σε ομάδα ατόμων, πραγματοποίησε διαδοχικές επιθέσεις στους αστυνομικούς που επέβαιναν στο περιπολικό, ενώ στη συνέχεια περιέλουσε το εσωτερικό αυτού με εύφλεκτο υγρό, ενισχύοντας πυρκαγιά που είχε τεθεί από άλλα άτομα.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι επίθεση στο περιπολικό πραγματοποίησε και ο 40χρονος, ενώ από το εσωτερικό του οχήματος αφαιρέθηκε προσωπικό τσαντάκι του ενός αστυνομικού. Αποτέλεσμα των επιθέσεων ήταν ο τραυματισμός των αστυνομικών και η πρόκληση εκτεταμένων φθορών στο περιπολικό».

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο ανήλικος συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν στις οδούς Φιλελλήνων και Όθωνος, ενώ επιπλέον προκάλεσε φθορές σε ΑΤΜ τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του ανήλικου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού, που φορούσε κατά την επίθεση.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που αφορά – κατά περίπτωση – βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη της κοινής ειρήνης, εμπρησμό και έκρηξη από τα οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, κατά συναυτουργία, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και μηχανισμών, σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά συναυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού, απειλή, εξύβριση, κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ