ΕΛ.ΑΣ.: Μία σύλληψη για τους πυροβολισμούς σε Μαρκόπουλο και Κορωπί – Δικογραφία σε βάρος 10 ατόμων

Σε μία σύλληψη και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 10 ατόμων προχώρησε η ΕΛΑΣ για τα περιστατικά με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν διαδοχικά το πρωί του Σαββάτου σε Κορωπί και Μαρκόπουλο, όπου τραυματίστηκε ένας 27χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο άνδρας βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του με την σύζυγό του στην συμβολή των οδών Σκοπευτηρίου και Αγίου Δημητρίου, όταν τους πλησίασαν δύο αυτοκίνητα και τους έκλεισαν τον δρόμο. Από το ένα όχημα βγήκαν πέντε άτομα και από το άλλο δύο. Οι δράστες πυροβόλησαν τον άνδρα στο πόδι και το χέρι, τραυματίζοντάς τον. Μετά την λήξη του περιστατικού ο 27χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, από το Τμήμα Ασφαλείας Κρωπίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 27χρονου και τριών ημεδαπών, ηλικίας 58, 31 και 24 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Παράλληλα, σε βάρος ακόμη τεσσάρων ημεδαπών, ενός 43χρονου αλλοδαπού και ενός άγνωστου δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 10:20 το πρωί του Σαββάτου (1/04)  η ομάδα των τεσσάρων πρώτων κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο 27χρονος που τραυματίστηκε από πυροβολισμούς , επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και μετέβησαν σε σπίτι στο Κορωπί.

Κατά την άφιξη τους, ξεκίνησαν να πυροβολούν στην αυλή έξω από το σπίτι και στην συνέχεια διέφυγαν με το ίδιο αυτοκίνητο.

Κατά την έρευνα και εξέταση της αστυνομίας, διαπιστώθηκαν οπές στους τοίχους από βολίδες και από το σημείο περισυλλέχθηκαν εννέα κάλυκες και οκτώ βολίδες.

Αργότερα την ίδια ημέρα, στις 11:30 η άλλη ομάδα των έξι κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο 24χρονος ιδιοκτήτης της οικίας στο Κορωπί που είχε δεχθεί νωρίτερα την επίθεση, κατευθύνθηκαν προς την κατοικία του 27χρονου στο Μαρκόπουλο.

Ο άνδρας που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό  με την σύζυγό του δέχτηκε πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον καρπό του από βολίδα.

Μετά τη διαφυγή των ατόμων, ο 27χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου μετά την εξέταση του από τους αστυνομικούς, συνελήφθη για τα προαναφερθέντα αδικήματα.

Από την αυτοψία της αστυνομίας στο σπίτι του 27χρονου, διαπιστώθηκαν εννέα οπές στο αυτοκίνητο, ενώ περισυλλέχθηκαν δύο κάλυκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ο 27χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο ανακριτή μόλις ολοκληρωθεί η νοσηλεία του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ