ΕΛ.ΑΣ.: Η Ρούλα Πισπιρίγκου διέψευσε τα περί ξυλοδαρμού – Τι είδε ο ιατροδικαστής που την εξέτασε

Την αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσαν οι καταγγελίες συγγενών της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς.

Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι “λήφθηκε κατάθεση της κρατούμενης, στην οποία διέψευσε τα καταγγελλόμενα, ενώ επιπλέον εξετάστηκε από ιατροδικαστή και δεν προέκυψε τραυματισμός της”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

“Αναφορικά με καταγγελία, που αναπαράχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αφορούσε σε φερόμενη βιαιοπραγία αστυνομικών σε βάρος κρατούμενης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι λήφθηκε κατάθεση της κρατούμενης, στην οποία διέψευσε τα καταγγελλόμενα, ενώ επιπλέον εξετάστηκε από ιατροδικαστή και δεν προέκυψε τραυματισμός της”.

Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου ισχυρίζεται πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στη ΓΑΔΑ – “Όποιος περνούσε, έριχνε και μία”

Την καταγγελία της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι είχε πέσει  θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς μέσα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ όπου κρατείται μετά τη σύλληψή της μετέδωσε η εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” στο Star, με τον δημοσιογράφο να αναφέρει ότι το ίδιο ισχυρίστηκε και η μητέρα της 33χρονης, που την επισκέφτηκε χθες στη ΓΑΔΑ.

“Έχει φάει πάρα πολύ ξύλο από πολλούς αστυνομικούς. Σαν να λέμε ότι όποιος περνούσε, έριχνε και μία. Όλοι ζητούσαν να μάθουν για ποιο λόγο το έκανε. Έχει χτυπήματα στα πλευρά, στο πρόσωπο, στην πλάτη, στο κεφάλι”, είπε ο Γιώργος Σόμπολος. “Αυτό που μου είπε η Ρούλα μου το επιβεβαίωσε η μητέρα της, που της έδειξε όλες τις μελανιές στα πλευρά, στο χέρι, στο κεφάλι, στα μάτια”, πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Πάτρα: “Πλήρης αποστασιοποίηση του Μάνου από την κόρη μου” – Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου για τα περί ξυλοδαρμού

Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε για τους ισχυρισμούς ότι η κόρη της έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στη ΓΑΔΑ και για τον Μάνο Δασκαλάκη, τον εν διαστάσει σύζυγο της κόρης της και πατέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών. 

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, στο star, η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου δήλωσε ότι είδε την κόρη της χτυπημένη και ότι “έχει φάει μπουνιές”.

Η συνάντηση με την κόρη της στην ΓΑΔΑ και η καταγγελία για τον ξυλοδαρμό

“Ανέβηκα στην Αθήνα και είδα το παιδί μου χτυπημένο. Στο πρόσωπο είχε φάει μπουνιές, τα πλευρά της είναι κατάμαυρα, δεν μπορεί να σηκωθεί να σταθεί. Δεν κοιμάται, δεν τρώει. Τι συμπεριφορά είναι αυτή και από ποιον; Γιατί;” είπε αρχικά και πρόσθεσε: “Στο πρόσωπο έχει φάει μπουνιές. Και της τράβαγαν τα μαλλιά και της έλεγαν ‘πουτ@ν@ ομολόγησε’. ‘Δεν το έκανα’, να φωνάζει”.

Η ίδια υποστήριξε γι’ άλλη μια φορά την κόρη της, με κατηγορηματικό τρόπο. “Κι εγώ είμαι σίγουρη και η οικογένειά μου, γιατί το έχω μεγαλώσει αυτό το παιδί με χίλια δύο ζόρια. Ήμουν μάνα και πατέρας. Και ξέρω πολύ καλά το παιδί μου. Και τα εγγόνια μου που έφυγαν… έπεφτα στα πατώματα. Σας παρακαλώ…”.

“Θα είμαι μαζί σου”

Αναφερόμενη στους ισχυρισμούς περί ξυλοδαρμού της Ρούλας Πισπιρίγκου, η μητέρα της είπε: “Μετά απ’ αυτό, πήγε κάποιος αστυνομικός και μόλις την είδε την αγκάλιασε τόσο σφικτά της είπε: ‘θα είμαι μαζί σου’.”.

Από την εκπομπή επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να καταγγελθεί το περιστατικό, ώστε η μάνα να εξεταστεί σήμερα κιόλας από ιατροδικαστή. Όπως και ότι θα μπορούσε να παρέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας.

“Πάρε με από εδώ, δεν μπορώ άλλο”

“Είδα μόνο το πρόσωπό της και δεν μπορούσε να κουνηθεί ή να σηκωθεί όρθια. Πονούσε φρικτά… Δίπλα ήταν αστυνομικοί, δεν μπορούσε να μου δείξει τίποτα. Φοβάται…”, είπε εκείνη τη στιγμή η μητέρα της κατηγορούμενης και τόνισε ότι αυτά συνέβησαν μετά τη σύλληψή της. Τόνισε, ότι χθες που πήγε στη ΓΑΔΑ μαζί με την δεύτερη κόρη της, είδε για ένα τέταρτο την Ρούλα, ενώ ο δικηγόρος ήταν απ’ έξω. “Έβαζε τα χέρια της στα τζάμια. Έλεγε ‘πάρε με από εδώ, δεν μπορώ άλλο’. Δεν ξέρω αν θα κάνει κάτι κακό στον εαυτό της, σας παρακαλώ”, τόνισε.

Ερωτηθείσα για την κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της άτυχης Τζωρτζίνας, είπε ότι “πρέπει να ψαχτεί το θέμα με την κεταμίνη”, ενώ υπογράμμισε πως η κόρη της “δεν το έκανε. Αυτό έχω να σας πω. Βάζω τα χέρια μου στη φωτιά. Δεν έκανε τίποτα, τα υπεραγαπούσε τα παιδιά”.

Ο Μάνος Δασκαλάκης μου έλεγε “θα υποστηρίξω τη γυναίκα μου” – Τώρα, αποστασιοποίηση μέχρι εκεί που δεν παίρνει

Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε και για την στάση του γαμπρού της, του Μάνου Δασκαλάκη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου και πατέρας των τριών παιδιών είναι αποστασιοποιημένος και έχει φόβο. “Αποστασιοποίηση μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Φόβος τρομερός, κλειδωμένος σε ένα σπίτι. Και μου έλεγε ‘θα υποστηρίξω τη γυναίκα μου, μέχρι τελευταία στιγμή’. Μου είπαν και οι δικηγόροι, ‘που είναι, να δούμε την θέση του. Πού είναι;΄.”, τόνισε.

Σε σχόλιο ότι ο Μάνος πλέον διαχωρίζει την θέση του, είπε: “αυτό ακριβώς κάνει, με τον δικηγόρο του. Πλήρης αποστασιοποίηση από την κόρη μου”. Συμπλήρωσε ότι η ίδια δεν έχει μιλήσει με τον Μάνο μετά τη σύλληψη της κόρης της. “Όχι, καθόλου. Δεν σηκώνει τηλέφωνα”, είπε.

“Να μην μιλάτε, έχετε μιλήσει αρκετά ήδη στην εκπομπή”

Σε σχόλιο του Πέτρου Κουσουλού ότι ενδεχομένως δικαιολογείται αυτή η αποστασιοποίηση καθώς το κατηγορητήριο αναφέρει ότι η Ρούλα σκότωσε την Τζωρτζίνα, που είναι και παιδί του Μάνου, η μητέρα της κατηγορουμένης είπε απευθυνόμενη στον δημοσιογράφο:

“Σας παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε αυτές τις εκφράσεις… Το κατηγορητήριο μπορεί να το λέει, εσείς δεν μπορεί να πιστεύετε αυτό το πράγμα… Και να μην μιλάτε καθόλου γι’ αυτό το πράγμα. Δεν είναι δολοφόνος η κόρη μου. Όχι, να μην μιλάτε, έχετε μιλήσει αρκετά ήδη στην εκπομπή”.

“Συγχωρείστε με, δεν είμαι καλά αυτή τη στιγμή”, είπε η ίδια στο τέλος της τηλεφωνικής σύνδεσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ