ΕΛ.ΑΣ: Μέτρα μετά την έφοδο χρυσαυγιτών σε έκθεση – Φόβοι για οργανωμένο σχέδιο ακροδεξιών ομάδων

Σύσκεψη ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιήθηκε μετά το περιστατικό με την εισβολή χρυσαυγιτών σε έκθεση του καλλιτέχνη Σεργκέι Αντρέεφσκι στην Θεσσαλονίκη, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ακροδεξιών ομάδων.

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την έφοδο χρυσαυγιτών σε έκθεση καλλιτέχνη

Την Τετάρτη, μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν στην αίθουσα τέχνης Remezzo, στην Αρετσού Καλαμαριάς, άρχισαν να φωνάζουν, κατέβασαν τα έργα του καλλιτέχνη από την Βόρεια Μακεδονία, λέγοντας ότι δεν έχει το δικαίωμα να βρίσκεται εκεί. «Έχεις το δικαίωμα να λες ότι είσαι Σλάβος και τίποτα άλλο» φώναξαν. Στη συνέχεια, με κόκκινη ταινία «σφράγισαν» τον χώρο. Κόλλησαν αφίσες έξω και αποχώρησαν.

Σύσκεψη και μέτρα από την Ελληνική Αστυνομία

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Λάζαρος Μαυρόπουλος, ζήτησε από τους ανώτατους αξιωματούχους της χώρας:

  • να είναι όλες οι υπηρεσίες σε επιφυλακή
  • να γίνει ένας επανέλεγχος για όσους έχουν απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για παρόμοια περιστατικά
  • να ενεργοποιηθούν όλα τα δίκτυα πληροφοριών

Όπως τόνισε ο κ. Μαυρόπουλος: «στόχος είναι να μην έχουμε πάλι τάγματα εφόδους ακροδεξιών στους δρόμους».

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη χαρτογραφήσει τα άτομα που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο και δίνεται βάση σε εκείνα που παλαιότερα συμμετείχαν σε επιθέσεις. Οι αστυνομικοί θέλουν να διαπιστώσουν εάν παραμένουν «ενεργοί» και εάν χρησιμοποιήσουν την προεκλογική περίοδο για την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου.

Για το περιστατικό στην Καλαμαριά, βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια ταυτοποίησης όλων των εμπλεκομένων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ