Καρδίτσα: Συναγερμός από τα κρούσματα – Τι ζήτησε ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου

Σχεδόν τα 200 νέα κρούσματα του κορoνοϊού άγγιξε τη Δευτέρα η Καρδίτσα και σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα, έχει σημάνει συναγερμός, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν έχει εντοπιστεί στην περιοχή κρούσμα της μετάλλαξης «Όμικρον».

«Γενικώς η γιορτινή ατμόσφαιρα που επικράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα, οι αρκετοί επισκέπτες, καθώς επίσης και η κόπωση των πολιτών από τα δύο χρόνια πανδημίας και τη συνεχή λήψη μέτρων, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν αυτή τη στιγμή την κατάσταση, αν και δεν σας κρύβω ότι εκπλαγήκαμε από αυτή την αύξηση των κρουσμάτων» σημειώνει στο GRTimes, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, Αριστοτέλης Σπάνιας.

Ενδεικτικό μάλιστα της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι το γεγονός που ανέφερε ως παράδειγμα ο κ. Σπάνιας τονίζοντας ότι τα καταλύματα της περιοχής στη Λίμνη Πλαστήρα, εδώ και ημέρες, παρουσιάζουν πληρότητα στις κρατήσεις.

Επιπλέον αναφερόμενος στους εμβολιασμούς της περιοχής σημείωσε ότι αγγίζουν το ποσοστό του 65% με 66% του πληθυσμού, ενώ προσθέτει ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα. Να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τους συνανθρώπους μας, αλλά και το Σύστημα Υγείας και τους εργαζόμενους του οι οποίοι υποφέρουν πραγματικά από αυτό που συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια» σημειώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για την εικόνα που παρουσιάζει το νοσοκομείο αυτές τις ημέρες, αναφορικά με τα κρούσματα της Covid-19 ο κ. Σπάνιας σημείωσε ότι «τη δεδομένη χρονική στιγμή η κατάσταση δείχνει να είναι ελεγχόμενη, αλλά με τόσο μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων θεωρείται δεδομένο ότι θα τα επόμενα 24ωρα επιβαρυνθεί. Ας ελπίσουμε ότι καιτα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση θα λειτουργήσουν άμεσα και θα επέλθει η ύφεση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ