Εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους επιβάτες των Μέσων Μεταφοράς – Τι είπε ο Καραμανλής

Για το εάν εξετάζεται να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε εργαζομένους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και για τα κίνητρα που εξετάζεται να δοθούν στους εμβολιασμένους επιβάτες μίλησε μεταξύ άλλων ο Κώστας Καραμανλής. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ότι “στην κυβέρνηση πιστεύουμε πολύ περισσότερο στην πειθώ και όχι στον εξαναγκασμό” και πρόσθεσε: “εμείς έχουμε προστατέψει τους εργαζομένους ως εξής: στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν ανοίγει η μπροστινή πόρτα και υπάρχει ένα κουβούκλιο. Στο μετρό οι οδηγοί και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι απομονωμένοι. Θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση το υπουργείο να προτείνει υποχρεωτικότητα».

Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Καραμανλής οι περισσότεροι οδηγοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ γίνονται συνεχείς απολυμάνσεις και συχνά rapid test στους εργαζομένους, ενώ τα δρομολόγια έχουν αυξηθεί κατά 3.000. «Δημοσιεύτηκε μια έκθεση, η οποία αναφέρει ότι οι μοναδικές χώρες που αύξησαν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι η Ελλάδα και το Σίδνεϊ», τόνισε.

Κινητροδότηση στους εμβολιασμένους επιβάτες

Ο Κώστας Καραμανλής προανήγγειλε επίσης κίνητρα για τους επιβάτες που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών τόνισε ότι το υπουργείο εξετάζει να δώσει κίνητρα σε μορφή εκπτώσεων για τους τακτικούς χρήστες των Μέσων Μεταφοράς.

«Τα 2/3 των επιβατών έχουν τις μηνιαίες ή τριμηνιαίες κάρτες μεταφοράς και σύντομα θα ανακοινώσουμε κάποιο εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους», δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι απίθανο και υπερβολικό να αποκλειστούν από τα Μέσα οι ανεμβολίαστοι ή να υπάρχουν διαφορετικοί συρμοί στο Μετρό ανάλογα με το αν έχουν κάνει ή όχι το εμβόλιο. «Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όχι να τους αποκλείσουμε. Δεν πρέπει να κουνήσουμε το δάχτυλο στους επιβάτες», τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ