Εκλογές 2023: Κλειστά τα σχολεία σήμερα και τη Δευτέρα 22 Μαΐου

Κλειστά θα είναι σήμερα Παρασκευή 19 Μαΐου και τη Δευτέρα 22 Μαΐου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Τα σχολεία θα είναι επίσης κλειστά προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκλογείς για τη μετακίνησή τους στις περιφέρειες που ψηφίζουν.

Οι διευθυντές των σχολείων καλούνται αύριο το πρωί να παραδώσουν τα κλειδιά των σχολικών μονάδων στις δημοτικές αρχές προκειμένου να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία και να διαμορφωθούν οι αίθουσες για να ψηφίσουν οι πολίτες.

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας

«Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 και τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των εκλογικών κέντρων, καθώς και τη μετακίνηση των εκλογέων στις περιφέρειες στις οποίες ψηφίζουν.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων, που έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας, να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 19 Μαΐου 2023 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές. Παρακαλείστε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ