Είχε συλλογή από πυρομαχικά

Είχε συλλογή από πυρομαχικά

 

Μια … σπάνια συλλογή από πολεμικό υλικό της περιόδου της κατοχής διατηρούσε ένας άνδρας στο Βενεράτο που συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης. Άνδρες του τμήματος Αγίου Μύρωνα και των ΤΑΕ παρουσία και εισαγγελικού λειτουργού ερεύνησαν το σπίτι του άνδρα αξιωποιώντας πληροφορίες που έκαναν λόγο για κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Στο πλαίσιο της έρευνας σε αποθήκη του σπιτιού εντοπίστηκαν τμήματα όπλων αλλά και κομμάτια κατοχικού πολεμικού υλικού, καθαριστικά όπλων κροτίδες, μαχαίρια καθώς επίσης και βλήματα από την περίοδο της κατοχής. Πρόκειται συγκεκριμένα για 32 βλήματα και όλμους της κατοχικής περιόδου. 

Είναι γεγονός πάντως ότι σε συγκεκριμένες περιοχές του χωριού υπάρχει άφθονο πολεμικό υλικό της συγκεκριμένης περιόδου με τους Γερμανούς φεύγοντας να έχουν θάψει ολόκληρες ολόκληρες κασέλες με πυρομαχικά που εντοπίζονται συχνά σε χωράφια και αγροτικές περιοχές. 

 

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

Συνελήφθη, το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βενεράτου του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Μύρωνα και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου, 53χρονος ημεδαπός για οπλοκατοχή και κατοχή κροτίδων.Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και δράσεων, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του 53χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μία καραμπίνα διαμετρήματος cal 12,

Τμήμα πολεμικού όπλου (κοντάκιο),

Τμήμα πολεμικού όπλου (χειροφυλακτήρας),

Τριάντα δύο όλμοι κατοχικής περιόδου,

Τέσσερα μαχαίρια,

Τρεις κροτίδες,

Μία συσκευή λέιζερ και

Μία ναυτική φωτοβολίδα χειρός

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Μύρωνα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 

Πηγή: prismanews.gr

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ