Είχαν διαπράξει 56 διαρρήξεις!

Επί  οκτώ μήνες ρήμαζαν τα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβασιάς τα επτά μέλη μιας σπείρας Βουλγάρων διαρρηκτών, η δράση της οποίας εξιχνιάστηκε μόλις τώρα από τις έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Μολάων. Μέχρι στιγμής, έχουν διαλευκανθεί 56 διαρρήξεις!

Η σπείρα  δρούσε από τον Απρίλιο έως και τον Νοέμβριο του 2011, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Τα μέλη της παραβίαζαν τις κατοικίες της περιοχής και άρπαζαν χρήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο έβρισκαν προκαλώντας μάλιστα εκτεταμένες ζημιές καθώς αναζητούσαν τη λεία τους. Μόνο τα μετρητά που άρπαξαν, υπολογίζονται σε 3.530 ευρώ! Παράλληλα, οι δράστες παραβίαζαν τις τάπες από τα ντεπόζιτα καυσίμων οχημάτων και «ρουφούσαν» βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης. Με τους πρώτους υπολογισμούς, φαίνεται πως είχαν κλέψει τουλάχιστον 1.300 λίτρα, ενώ είχαν κλέψει και ένα μοτοποδήλατο!

Ως μέλη  της σπείρας ταυτοποιήθηκαν πέντε Βούλγαροι, τέσσερις άνδρες ηλικίας 28, 33, 17 και 16 χρόνων και μια 33χρονη γυναίκα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν άλλους δύο συνεργούς τους που δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη και αναζητούνται, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες κλοπές. Πηγή:patrastimes.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ