Καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ την ώρα που συνεδρίαζε για το ασφαλιστικό – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ζημιές στην είσοδο του Συμβουλίου της Επικρατείας προκάλεσαν περί τα 70 άτομα, τα οποία δήλωσαν στον φρουρό του κτιρίου ότι ήταν μέλη του “Ρουβίκωνα“.

Πώς έγινε η επίθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες του οι εισβολείς προσέγγισαν το ΣτΕ σε δύο ομάδες από διαφορετικές πλευρές.

Μέσα στο κτίριο μπήκαν περίπου 10 άτομα. Εκείνη την ώρα στην είσοδο βρισκόταν ένας υπάλληλος και ένας αστυνομικός φρουρός.

Απείλησαν τον αστυνομικό και του είπαν να μην σηκωθεί από τη θέση του. Αφού έσπασαν τη τζαμαρία της εισόδου και πέταξαν μπουκάλια μπύρας γεμάτα με μπογιά αποχώρησαν. Ένα μπουκάλι χτύπησε στο χέρι τον φρουρό του κτιρίου.

Την ώρα εκείνη συνεδρίαζε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, η οποία λίγο αργότερα διακόπηκε προγραμματισμένα.

Την ευθύνη ανέλαβαν από κοινού οι οργανώσεις Ρουβίκωνας, Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, οι οποίες, με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτίριο του ΣτΕ λόγω της απόφασης του, που έκρινε “συνταγματικό” τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ:

Αντιπρόεδρος ΣτΕ: Φοβηθήκαμε μήπως σπάσουν τα τζάμια εκεί που συνεδριάζαμε – ΒΙΝΤΕΟ

“Ευτυχώς υπήρξε ψυχραιμία, παρ’ όλο που μας ανακοινώθηκε ότι μια πολυμελής ομάδα ήρθε και έκανε ζημιές. Εμείς συνεδριάζαμε πάνω και προς στιγμήν είχαμε τον φόβο μήπως σπάσουν και τα πάνω τζάμια”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Γιώργος Παπαγεωργίου, λίγα λεπτά μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ:

Μέλος του Ρουβίκωνα είχε προειδοποιήσει για χτύπημα σε δικαστικό στόχο – ΒΙΝΤΕΟ

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα με ανάρτησή του στο Facebook είχε προειδοποιήσει για χτύπημα σε δικαστικό στόχο.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Η ΝΔ για επίθεση στο ΣτΕ: Πολιτική επιλογή η ανοχή στον Ρουβίκωνα

«Μετά την έφοδο του Ρουβίκωνα ακόμη και στο Σ.τ.Ε. δεν έχει πια σημασία αν τα μέλη του δρουν με την ανοχή του Μαξίμου ή με τον εσκεμμένο αφοπλισμό της αστυνομίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Όταν ο δήμαρχος Τήνου μηνύει και συλλαμβάνονται επί τόπου οι Ρουβίκωνες, η ανοχή της δράσης τους από την κυβέρνηση είναι προφανές ότι οφείλεται σε μια κατάπτυστη πολιτική επιλογή που επέφερε απόψε ακόμη και ευθεία απειλή προς τη Δικαιοσύνη», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το Κίνημα Αλλαγής για την επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ: Φτάνει πια, ανοχή τέλος

Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση, αλλά και στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα για την καταδρομική έφοδο μελών του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ εξαπολύει με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

«Οι Ρουβίκωνες συνεχίζουν ανενόχλητοι τις επιθέσεις τους. Μετά τις πρεσβείες σειρά είχε το Συμβούλιο της Επικρατείας», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωση του το ΚΙΝ.ΑΛ.

«Ο ανύπαρκτος υπουργός κ. Τόσκας και η κυβέρνηση παρακολουθούν από διακριτική απόσταση για να μην διαταράξουν τη δράση των χαϊδεμένων παιδιών τους», συμπληρώνει και καταλήγει: «Η χώρα μοιάζει παραδομένη στη βία ακραίων στοιχείων, που δέρνουν προπηλακίζουν, εισβάλλουν σε δημόσια κτίρια. Φτάνει πια, ανοχή τέλος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ