Εισβολή του δημάρχου – “σερίφη” Αλίμου με κομπρεσέρ σε επιχείρηση

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ως… «σερίφης», εισέβαλε σε επιχείρηση στη συμβολή των λεωφόρων Ποσειδώνος και Καλαμακίου και με κομπρεσέρ ξεκίνησε εργασίες στο πάρκινγκ.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ανέστειλε την λειτουργία του πάρκινγκ όχι απλά με προφορική απόφαση αλλά και στην πράξη, καθώς το σημείο μετατράπηκε σε εργοτάξιο.

Όλα συνέβησαν την Τρίτη (7/3). Ο Δήμος Αλίμου κατέλαβε με την χρήση μηχανημάτων τον εν λόγω χώρο parking o οποίoς ανήκει σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει διαγωνισμού, εδώ και 26 έτη στο παραλιακό κατάστημα. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο Δήμος προέβη σε καταστροφή των εγκαταστάσεων και όσων αντικειμένων υπήρχαν στο χώρο και σε σπάσιμο – αποξήλωση των πλακόστρωτων, κρασπέδων κλπ ακόμη και στην καταστροφή εξοπλισμού της επιχείρησης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Άλιμος Άλιμος

Εύλογα, γεννιούνται ερωτήματα σχετικά με τα κριτήρια πίσω από την απόφαση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες του παραλιακού καταστήματος έχουν ήδη υποβάλλει μηνύσεις.

Η απάντηση από τον δήμαρχο Αλίμου

Ο Ανδρέας Κονδύλης σε ανάρτησή του στο Facebook απάντησε μετά τις μηνύσεις και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι εικόνες από τον χώρο:

«Μέσα στο πολύ δυσάρεστο και βαρύ κλίμα των ημερών, είμαστε αναγκασμένοι να ασχολούμαστε και με δυσάρεστα ζητήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα της πόλης μας. Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούμε εργασίες στο παραλιακό μέτωπο του Αλίμου, σε χώρους του Δήμου μας, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τη μορφή των κοινοχρήστων χώρων, να απομακρύνουμε τσιμέντα και αυθαίρετες χρήσεις, να φυτέψουμε πράσινο και εν γένει να διαμορφώσουμε την παραλία μας με τρόπο που να εξυπηρετεί τους πολίτες, την καλαισθησία, τη λειτουργικότητα και την ποιότητα της ζωής τους.
Η προστασία της νομιμότητας και των δικαιωμάτων του Δήμου μας, η ανάδειξη του κοινοχρήστου χαρακτήρα της παραλιακής ζώνης, η προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και της κοινωνίας, αποτελούν αυτονόητη υποχρέωση και καθήκον της Δημοτικής Αρχής.
Αυτό, φυσικά, έχει δυσαρεστήσει ορισμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία εξακολουθούν να νομίζουν πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στην παραλιακή ζώνη. Αποκορύφωμα του μένους και της απελπισίας τους, είναι να προβαίνουν σε πρωτόγνωρες, απερίγραπτες και ανεπίτρεπτες ενέργειες.
Από το περασμένο Σάββατο, οι εκπρόσωποι ενός παραλιακού καταστήματος προσπαθούν να εμποδίσουν τα συνεργεία του Δήμου να κάνουν τη δουλειά τους, φθάνοντας μέχρι του σημείου να καταθέσουν μηνύσεις σε βάρος προσωπικά του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου και Δημοτικών Υπαλλήλων, ζητώντας μάλιστα να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου (!!!), επειδή ο Δήμος κάνει εργασίες σε δικό του, δημοτικό χώρο!!!
Έχει, πράγματι, χαθεί το μέτρο και η κοινή λογική σε ορισμένες πτυχές της λειτουργίας της κοινωνίας μας. Ορισμένοι νομίζουν ότι η θρασύτητα και η κατάχρηση των θεσμών (π.χ. της Δικαιοσύνης) μπορεί να αποτελέσει το εργαλείο για την επίτευξη άνομων στόχων.
Απέναντι σε όλα αυτά τα συμφέροντα, μικρά και μεγάλα, που ελπίζουν ότι θα “επιβάλλουν” τον νόμο τους στην παραλιακή ζώνη, που προσπαθούν να “επιβάλλουν” τη βούλησή τους στη Δημοτική Αρχή και συνολικά στην κοινωνία μας, η απάντησή μας ήταν και παραμένει πάντοτε η ίδια: προστατεύουμε και διεκδικούμε τα συμφέροντα του Δήμου και του πολίτη, και δεν κάνουμε πίσω ούτε εκατοστό!! Δεν πτοούμαστε από φαιδρότητες και ‘τερτίπια’ και δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των πολιτών και της πόλης μας.
Περισσότερα, όταν περάσουν οι σκληρές μέρες του πένθους και της θλίψης που μας βαραίνει όλους…»

Δικαστική έρευνα για τους πίνακες και τα 540.000 ευρώ

Υπενθυμίζεται πως διεξάγεται ήδη δικαστική έρευνα με κεντρικό πρωταγωνιστή τον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, από την Εισαγγελία Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος, για δαπάνες πολλών χιλιάδων ευρώ για πίνακες και έργα τέχνης και απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021, φέρεται να έβγαλε από τα ταμεία του δήμου πάνω από 540.000 ευρώ για να αγοράσει συνολικά 98 πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά διαφόρων καλλιτεχνών. Ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι σκοπός αγορών ήταν η δημιουργία μιας πινακοθήκης στον δήμο Αλίμου, η οποία θα προσέλκυε όλους τους φιλότεχνους Αθηναίους.

Την υπόθεση με τους πίνακες έφερε στο φως το flash.gr. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Δικαιοσύνη, συνολικά, από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021, από το ταμείο του Δήμου Αλίμου βγήκαν 540.669,19 ευρώ για 98, συνολικά, πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά διαφόρων καλλιτεχνών. Από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα, έχοντας ολοκληρωθεί η προκαταρτική εξέταση στον μεγαλύτερο βαθμό, η υπόθεση βρίσκεται στην προσωποποίηση των κατηγοριών για τα διερευνώμενα κακουργήματα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, αφού ολοκλήρωσε την προκαταρτική εξέταση διά του Πταισματοδικείου Αθηνών, μεταβίβασε τη δικογραφία στον προϊστάμενο της αναβαθμισμένης Εισαγγελίας Δίωξης Διαφθοράς και Οικονομικού εγκλήματος, Χρήστο Μπραδάκη. Επιπλέον, δικογραφία σχημάτισε και το ΣΔΟΕ, αφού άνοιξε τραπεζικούς λογαριασμούς που αφορούσαν σε πρόσωπα τα οποία χειρίστηκαν την υπόθεση αυτή είτε ως υπάλληλοι του Δήμου Αλίμου είτε ως πωλητές των πινάκων.

Η αναφορά προς τον προϊστάμενο Πλημμελειοδικών της Εισαγγελίας Αθηνών κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2018. Στην αναφορά, μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για αγορά 16 πινάκων, μέσα σε 28 ημέρες, με απευθείας ανάθεση, ενώ αναδεικνύεται το παράδοξο να προηγείται η ακριβής περιγραφή του αγορασθέντος πίνακα ως αίτημα σε προκαθορισμένη τιμή, όπως και αυτό της σύνταξης ιδιωτικού συμφωνητικού προμήθειας, την ίδια ημέρα με την έκδοση του εντάλματος πληρωμής.

Εν τω μεταξύ, μέχρι την ημερομηνία της κατάθεσης της αναφοράς στην Εισαγγελία Αθηνών, είχαν αγοραστεί 81 πίνακες. Από τις 6 Δεκεμβρίου του 2018 μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου του 2021, αγοράζονται άλλοι 21 πίνακες ζωγραφικής, η αξία πολλών εκ των οποίων υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ, συνεπώς τα χρηματικά εντάλματα των οποίων θα πρέπει, σύμφωνα με τον νόμο, να έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, στις 13 Αυγούστου του 2021, αγοράζεται ο πίνακας “Παραθαλάσσιο τοπίο στη Σίφνο” του Σπύρου Βασιλείου, αξίας 18.600 ευρώ, ενώ νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2020 (στις 16 Μαρτίου συγκεκριμένα) αγοράζεται, από τον ίδιο προμηθευτή, ο πίνακας “Κόκκινος τρελός και η φανταστική παρέα του” του Κωστή Τριανταφύλλου, αξίας 11.160 ευρώ.

Επίσης, από συγκεκριμένο προμηθευτή, ο οποίος εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας, αγοράστηκαν πίνακες συνολικής αξίας 99.000 ευρώ. Οι εν λόγω αγορές έγιναν το 2020 και το 2021. Το 2020, ωστόσο, η εταιρεία που προμηθεύει τον Δήμο Αλίμου με τα έργα τέχνης δηλώνει συνολικό κύκλο εργασιών 71.943,81 ευρώ, ενώ η αξία των πινάκων που πουλά, κατά το ίδιο έτος, στον Δήμο Αλίμου ανέρχεται σε 43.190 ευρώ. Περισσότερο, δηλαδή, από τον μισό τζίρο της εταιρείας τον “παράγουν” οι αγορές του Δήμου Αλίμου, γεγονός αξιοσημείωτο, όπως και το ότι η εταιρεία παρουσιάζει ζημιές μεγαλύτερες των 65.000 ευρώ, για το 2020. Άλλος προμηθευτής, που εδρεύει επίσης στην Αθήνα, έχει πωλήσει ζωγραφικούς πίνακες συνολικής αξίας 61.100 ευρώ στον Δήμο Αλίμου.

Όπως αναφέρει το flash.gr, η ατομική αυτή επιχείρηση φέρεται να ανήκει στη σύζυγο και την κόρη του πρώην δημοτικού συμβούλου της Χρυσής Αυγής, Τρύφωνα Μπουγά, και ασχολείται με εκτιμήσεις κοσμημάτων-ρολογιών, αλλά και έργων τέχνης. Έχει, επίσης, και τον ρόλο του ενεχυροδανειστηρίου με έδρα την Καλλιθέα, τον οποίο, με δισέλιδο αφιέρωμα, η Εφημερίδα των Συντακτών είχε καταγγείλει.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα για τα έργα έχει σταματήσει, καθώς η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο, γεγονός που εγείρει ερωτήματα.

Ο δήμαρχος μετά το δημοσίευμα κατέθεσε αγωγή και μήνυση. «Αυτά παθαίνει όποιος τα βάζει με τα συμφέροντα της παραλίας: συκοφαντικά “δημοσιογραφικά” χτυπήματα, κάτω από τη μέση! Την Δευτέρα καταθέτω Αγωγή και Μήνυση κατά του flash.gr για τα fake news σε βάρος μου. Και, φυσικά, συνεχίζουμε αταλάντευτοι την προσπάθειά μας να μπει τάξη στο παραλιακό μέτωπο» έγραψε σε ανάρτησή του ο κ. Κονδύλης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ