Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Εισαγγελική έρευνα για τη λίστα με τα ονόματα μαθητών

Εισαγγελική έρευνα ξεκινά για τη λίστα με τα ονόματα μαθητών νηπιαγωγείων, που αναδημοσίευσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Της Άννας Κανδύλη 

Προκαταρκτική έρευνα με διερευνώμενο αδίκημα την παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά τη δημοσιοποίηση λίστας με ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας.

Τη λίστα αυτή αναδημοσίευσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, επισημαίνοντας ότι τα ονόματα των αλλοδαπών παιδιών ήταν η συντριπτική πλειοψηφία.

Συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος στην εισαγγελική έρευνα

Η εισαγγελική έρευνα, που στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση, θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο και στο πλαίσιο αυτής θα ζητηθεί συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή.

Στη συνέχεια, τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν στον εισαγγελέα που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

εισαγγελική έρευνα

Μήνυμα Οικονόμου σε Μπογδάνο: Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνονται ανεκτά

Στην ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όσων βρίσκονται εντός ελληνικής Επικράτειας, πόσω μάλλον των νέων παιδιών, των ανήλικων».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η Αρχή αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη για μια φιλελεύθερη, δημοκρατική κυβέρνηση εντός της Ε.Ε. Ακόμη περισσότερο είναι αδιαπραγμάτευτη για μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη όπως είναι η ΝΔ και είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης πρέπει να ακολουθούν τη γραμμή αυτή».

Όπως τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Μια πράξη που δεν συνάδει με τις αρχές και την ιστορία της παράταξής μας, ήταν ένα λάθος που αναγνώρισε και ο ίδιος. Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά».

Μπακογιάννη για Μπογδάνο: Βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα

“Η τοποθέτηση του κ. Μπογδάνου ήταν ένα βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα. Τουλάχιστον το κατάλαβε και ζήτησε συγγνώμη και έκανε όλα τα σχετικά που έπρεπε να κάνει” δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ.

“Αυτή η φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη έχει αρχές και αξίες πολύ ξεκάθαρες. Και μέσα σε αυτές τις αρχές, τέτοιου είδους λογικές δεν υπάρχουν. Θέλω να είμαι ξεκάθαρη σε αυτό” σημείωσε.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρειάζονται ειδικές πολιτικές ένταξης και πολιτικής ισορροπίας στο κέντρο της Αθήνας. Είναι πολιτικές που ακολουθούν οι περισσότερες σοβαρές χώρες του κόσμου και τις οποίες εμείς παλαιότερα είχαμε ακολουθήσει με μεγάλη επιτυχία πριν από 15 χρόνια όταν είχαμε το μεγάλο κύμα των Αλβανών, πάνω από 1 εκατ. Αλβανοί, αν θυμάστε” ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη.

“Πριν από πολλά χρόνια τρία μικρά παιδάκια, τα οποία τα λέγανε Αντετοκούνμπο, χάρη στην ελληνική παιδεία, στην οποία κάνουμε κριτική, στο δημόσιο σχολείο, δεν μας αρέσει το ένα και το άλλο… Αυτά τα παιδάκια έγιναν Έλληνες και για τα οποία είμαστε περήφανοι πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο” τόνισε.

“Δίπλα σε αυτό το δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια, που τα είχε, υπάρχει ένα γήπεδο με ζωγραφισμένη τη φυσιογνωμία του Αντετοκούνμπο. Αυτό το μήνυμα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, ότι οι άνθρωποι που έρχονται και μετέχουν της παιδείας, γίνονται Έλληνες. Αυτός είναι ο στόχος” πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για την κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κακή σχέση με τη συγγνώμη, είναι γνωστό σε όλους. Με όλα αυτά που έγιναν, δεν ακούσαμε ποτέ συγγνώμη από κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι αυτές οι δικές μας αρχές.

Εμείς όταν ζητάμε συγγνώμη το εννοούμε. Από την ώρα που παραδεχόμαστε το λάθος μας και ζητάμε συγγνώμη – πολιτικά το ξέρετε είναι πολύ δύσκολο για έναν πολιτικό να ζητήσει συγγνώμη – το ότι αυτό έγινε, σημαίνει ότι τέτοιου είδους δηλώσεις και συμπεριφορές δεν θα ξαναγίνουν. Και αυτό είναι το ζητούμενο” υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

“Ο ρατσισμός και οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού, δεν εμπεριέχεται στις αρχές και τις αξίες της ΝΔ” διευκρίνισε.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.