Ειδικό Δικαστήριο: Απορρίφθηκε το αίτημα Τουλουπάκη να προσκομιστούν αναρρωτικές άδειες δικαστή

Απέρριψε το Ειδικό Δικαστήριο το αίτημα που είχε υποβάλει ο συνήγορος της Ελένης Τουλουπάκη, να προσκομιστούν έγγραφα που αφορούν στην χορήγηση αναρρωτικής άδειας σε αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης όταν έγινε η κλήρωση από τη Βουλή τον περασμένο Ιούλιο για τη συγκρότηση του δικαστηρίου.

Της Άννας Κανδύλη

Κατά τους δικαστές, το αίτημα απορρίπτεται λόγω έλλειψης εννόμου συμφέροντος αφού δεν συνδέεται με συγκεκριμένο αίτημα, καθώς η υπεράσπιση διευκρίνισε σήμερα πως δεν υποβάλλει ένσταση για κακή σύνθεση του Δικαστηρίου επειδή κληρώθηκε ως μέλος ασθενής αρεοπαγίτης.

«Εάν θα υποβάλουμε αίτημα είναι άλλο θέμα. Θέλουμε πρωτίστως να αποδείξουμε σε εσάς και τους πολίτες όλες τις παρανομίες της προδικασίας όπου οι κατηγορούμενοι δεν είχαν δικαίωμα να εκφράσουν αντιρρήσεις», σημείωσε ο συνήγορος της κ. Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης. Από την πλευρά του ο ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Ιπποκράτης Μυλωνάς επισήμανε πως «δεν υποβάλουμε τώρα αίτημα για κακή σύνθεση του Δικαστηρίου αλλά δεν παραιτούμαστε από κάθε δικαίωμα μας, είτε αργότερα εδώ είτε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Νωρίτερα, και η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή είχε προτείνει την απόρριψη του αιτήματος σημειώνοντας ότι η Βουλή έχει την ευθύνη για την τήρηση της νομιμότητας της κλήρωσης και το ζήτημα αυτό είναι κάτι που εκφεύγει από τον έλεγχο του Ειδικού Δικαστηρίου. «Δεν υπάρχει κανένας λόγους να προσκομιστούν έγγραφα για την αναρρωτική άδεια του αρεοπαγίτη» ανέφερε η κα. Σμυρλή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ