Είχε γίνει ξανά ληστεία στο ενεχυροδανειστήριο πριν από 15 ημέρες – Τι λέει συνάδελφος της 23χρονης που μαχαίρωσαν ληστές

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την αιματηρή ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο της Αθήνας, με τους δράστες να ξυλοκοπούν, να μαχαιρώνουν και να ρίχνουν αιμόφυρτη την άτυχη υπάλληλο στο πεζοδρόμιο, μπροστά στους αυτόπτες μάρτυρες που προσπαθούν να τη βοηθήσουν.

Η αιματηρή ληστεία συνέβη σε ενεχυροδανειστήριο που βρίσκεται επί της οδού Λιοσίων, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε το LiveNews, οι ληστές επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα στην 23χρονη υπάλληλο, η οποία ήταν μόνη και ανυπεράσπιστη. Αρχικά την χτυπούν στο κεφάλι, μετά την σέρνουν στο γραφείο, την τραβούν από τα ρούχα και τα μαλλιά και μετά την μαχαιρώνουν δύο φορές στα πλευρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον πνεύμονα. Οι δράστες έβαλαν στις τσέπες τους κοσμήματα αξίας, πέταξαν την υπάλληλο στο πεζοδρόμιο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σήμερα η 23χρονη βγήκε από την Εντατική και νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη σε κανονικό δωμάτιο του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται από την περασμένη Τρίτη.

Συνάδελφος της υπαλλήλου, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, αναφέρει πως «πριν 15 μέρες περίπου είχε γίνει πάλι μία ληστεία εδώ, ήταν πάλι η ίδια κοπέλα εδώ. Τότε ευτυχώς πήραν μόνο ένα χρηματικό ποσό, ένας ήταν, έφυγε χωρίς να την πειράξει».

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ενημερώθηκε τηλεφωνικά για τα όσα έχουν συμβεί. «Μπήκανε μέσα, την χτυπήσανε, την μαχαιρώσανε και φύγανε. Δεν έχει σημασία το τι πήρανε, σημασία έχει ότι μαχαιρώσανε την κοπέλα. Είναι σε δύσκολη κατάσταση… έκανε χειρουργείο, ήταν διασωληνωμένη, τώρα αρχίζουν σιγά σιγά και την αποσωληνώνουν», αναφέρει στην εκπομπή.

 

«Από τη στιγμή που την χτυπήσανε και την χτυπήσανε πάρα πολύ και ήταν δύο άνδρες και ήταν μία κοπέλα δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτό, να κινδυνέψει η ζωή της» προσθέτει η συνάδελφος της 23χρονης.

Όπως διαπιστώθηκε, δράστες της αιματηρής ληστείας ήταν ένας 47χρονος Έλληνας και ένας 40χρονος αλλοδαπός. Μέλη συμμορίας, που σύμφωνα με την αστυνομία διέπρατταν ληστείες κατ’ επάγγελμα, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ο ληστής που μαχαίρωσε την άτυχη υπάλληλο ήταν ο 40χρονος αλλοδαπός. Ο Έλληνας συνεργός του, ήταν εκείνος που της χτύπησε το κουδούνι, εκείνος που έψαξε στο γραφείο για χρήματα και κοσμήματα, εκείνος που στο τέλος άνοιξε την πόρτα και βγήκε πρώτος από το ενεχυροδανειστήριο.

Οι σκληρές εικόνες της επίθεσης έχουν σκορπίσει πανικό σε όσους ζουν και εργάζονται στην πλατεία Αττικής. «Πλέον η πόρτα είναι κλειστή, δεν ανοίγουμε εύκολα, έχουμε φοβηθεί, έχουμε τρομοκρατηθεί γιατί έχουμε φτάσει σε μία κοινωνία… που πλέον το να είσαι κλέφτης είναι επάγγελμα» δηλώνει η συνάδελφος του θύματος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ