Έφθασε στην Αθήνα το Άγιο Φως – Πώς θα φθάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Στην Αθήνα έφθασε το αεροσκάφος που μεταφέρει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, με περισσότερες από δύο ώρες καθυστέρηση.

Η ολιγομελής διπλωματική αποστολή υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη μεταφέρει το Άγιο Φως από τον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, ενώ μετά την Αθήνα το Άγιο Φως θα διαμοιραστεί σε όλη την Ελλάδα.

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός φέτος έγινε σε μία λιτή τιμητική τελετή, αφού το αεροσκάφος της «Aegean» προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγα λεπτά πριν από τις 21.00,  σημειώνοντας περισσότερες από δύο ώρες καθυστέρηση. Ωστόσο, υπήρξαν διαβεβαιώσεις πως θα φθάσει σε όλη την Ελλάδα εγκαίρως για την Ανάσταση.

Πράγματι, αμέσως Αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός στο Ελευθέριος Βενιζέλος, άρχισε το ταξίδι προς όλη την Ελλάδα με ειδικά δρομολογημένες πτήσεις, ενώ στις ενορίες της Αττικής θα διαμοιραστεί από το Μετόχι του Αγίου Τάφου, στην Πλάκα.

Συγκεκριμένα, έχουν δρομολογηθεί 15 πτήσεις συνολικά, που αναχώρησαν από το “Ελ. Βενιζέλος” για: Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Χανιά, Λάρισα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ρόδο, Κω, Ηράκλειο, Κάρπαθο, Μυτιλήνη, Σαντορίνη, Μύκονο και Χίο και από εκεί θα μεταλαμπαδευτεί και στις υπόλοιπες περιοχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ