Κυβέρνηση: Απάντηση στην ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τους λογαριασμούς ρεύματος και “τη βίλλα” στην Τζια

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τους λογαριασμούς ρεύματος και “τη βίλλα” του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Γιώργου Στάση, έδωσαν σήμερα κυβερνητικοί κύκλοι και κύκλοι της ΔΕΗ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”. 

Σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα, κύκλοι τόσο της ΔΕΗ όσο και της κυβέρνησης, επισημαίνουν πως η αγορά του οικοπέδου έγινε το 2018, όταν κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Στάσσης ουδεμία σχέση είχε με τη ΔΕΗ. Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν, απαντώντας στα εν λόγω δημοσιεύματα και στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «εκείνη την εποχή ο κ. Στάσσης εργάζονταν ως υψηλόβαθμο στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα, θέση που κατείχε για μια 15ετία, σε πολυεθνικούς κολοσσούς όπως η ιταλική ENEL. Μάλιστα οι αμοιβές του σε αυτές τις θέσεις ευθύνης που κατείχε, ήταν σαφώς πολύ υψηλότερες από αυτήν της ΔΕΗ».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως «πέρα από την αγορά του οικοπέδου το 2018 και η αδειοδότηση (αίτηση και έγκριση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής) για την ανέγερση του κτίσματος έγινε και αυτή επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, το 2019. Πρόκειται για δύο σπίτια 246 τ.μ το καθένα, που προορίζονται για εκμετάλλευση ενώ ο αριθμός 759 που αναφέρεται στο δημοσίευμα δεν έχει να κάνει με τετραγωνικά αλλά με τον όγκο του κτιρίου».

Λογαριασμός ρεύματος

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν πως η κυβέρνηση θα στέκεται και θα σταθεί δίπλα στους πολίτες, για να μειώσει τα βάρη που σηκώνουν από την διεθνή ενεργειακή κρίση, ενώ για ό,τι έχει να κάνει με τους τίτλους σπουδών του κ. Στάσση και τις σχετικές αναφορές Πολάκη, σημειώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί αν θέλει να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και θα προσκομιστούν όλοι οι τίτλοι σπουδών του πρόεδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.