Έφτασε στον Πειραιά ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς – Τι αποκάλυψε ο αγροτικός γιατρός της Φολεγάνδρου

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο 30χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς, στη Φολέγανδρο. Ο δράστης πρόκειται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς χθες ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του για το έγκλημα που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαναν την Πέμπτη οι συνήγοροι υπεράσπισής του, θα μεταφερθεί αρχικά στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού ώστε να έχει την πρόνοια που χρειάζεται για την πάθηση από την οποία- όπως υποστήριξαν- πάσχει. Οι ίδιοι έχουν αιτηθεί να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Είχε προηγηθεί η πολύωρη απολογία του 30χρονου στον ανακριτή, κατά την οποία, όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του Γιάννης Βλάχος, “ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του, δήλωσε συντετριμμένος για το κακό που προκάλεσε στο θύμα, αλλά και την οδύνη που προκάλεσε στην οικογένεια”.

Το πρωί της Παρασκευής, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ο 30χρονος επιβιβάστηκε στο πλοίο από την Νάξο, προκειμένου να μεταφερθεί στον Πειραιά, και από εκεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο δράστης ακολουθεί από την Πέμπτη τη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγήθηκε όταν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο του νησιού και εμφανίζεται πιο ήρεμος. Εξερχόμενος από το αστυνομικό τμήμα στη Νάξο και ερωτώμενος από δημοσιογράφους, ζήτησε για πρώτη φορά “συγγνώμη”. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, για πρώτη φορά μίλησε σε δημοσιογράφους και είπε “συγγνώμη για όλα”. Τη στιγμή που έμπαινε στο πλοίο στο λιμάνι της Νάξου ήταν σκυφτός, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Τα συμπεράσματα του ιατροδικαστή και η δήλωση σοκ του αγροτικού γιατρού

Οι αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ιατροδικαστική εξέταση, προκαλούν σοκ. Όπως αναφέρει ο ιατροδικαστής, προκύπτει ότι η άτυχη κοπέλα είχε δεχθεί γροθιά ή χαστούκι στο πρόσωπο της, πριν βρει τον θάνατο, έφερε εκδορές στην πλάτη και ένα τραύμα στο κεφάλι, πιθανόν έπειτα από την πτώση της στα βράχια. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο ιατροδικαστής τόνισε ότι δεν αποκλείεται ο 30χρονος να χτύπησε την 26χρονη, κοντά στα βράχια με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και στη συνέχεια να την έσυρε και να την πέταξε στη θάλασσα. Φαίνεται όμως ότι δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ιατροδικαστικά, η πτώση από τόσο μεγάλο ύψος και το σύρσιμο στα βράχια. Σε κάθε περίπτωση, η Γαρυφαλλιά ζούσε όταν έπεσε στο νερό και πέθανε από πνιγμό.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλούν τα όσα είπε ο αγροτικός ιατρός της Φολεγάνδρου, ο οποίος κλήθηκε στην παραλία της Λυγαριάς την ημέρα που εντοπίστηκε η 26χρονη. Δήλωσε ότι προσπάθησε να της κάνει καρδιοαναπνευστική ανάνηψη και τόνισε ότι η κοπέλα ήταν ακόμα ζεστή. “Αν είχε ανασυρθεί 10 λεπτά νωρίτερα από το νερό ενδεχομένως να είχε σωθεί”, ανέφερε ο γιατρός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ