Εφιαλτικές εικόνες στην Ιπποκράτειο Πολιτεία – Η ανεξέλεγκτη φωτιά από ψηλά – ΦΩΤΟ

Πύρινη κόλαση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπου σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση. Η φωτιά κατακαίει τα πάντα μέσα στον οικισμό, ο οποίος έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους. Η περιοχή έχει πνιγεί στους καπνούς, ενώ ακούγονται εκρήξεις. Επίγεια και ενάερια μέσα δίνουν τιτάνιο αγώνα για να ανακόψουν την πορεία της.

Για πολύ μεγάλες αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αφιδνών και πολύ ισχυρούς δυτικούς ανέμους, αυτήν την ώρα, έκανε λόγο λίγο νωρίτερα, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος βρισκόταν στο Καπανδρίτι. Όπως ανέφερε, βρίσκεται στα 30-40 μέτρα από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, με φορά προς την Αθήνα καίγοντας δασική έκταση.

«Εδώ που είμαι βλέπω να καίγεται δάσος αλλά είμαι σίγουρος ότι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, που είχαμε μεγάλη αναζωπύρωση και πριν πιάσει τόσο δυνατός αέρας, θα έχουμε προβλήματα άλλα. Τα μέτωπα είναι πολλά, όχι μόνο ένα, έχω μετρήσει τουλάχιστον τέσσερα και κινδυνεύουν και οικισμοί», τόνισε ο κ. Γιασημάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ