ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου εργαζόμενου στο Δήμο Καλλιθέας

Στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του 49χρονου εργαζόμενου στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος, την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, προχώρησε ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

Σε σχετική ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Καλλιθέας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εργαζόμενου και δηλώνει ότι ο Δήμος “είχε συμμορφωθεί με όλες τις εγκύκλιες οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων και έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών φαινομένων”.

Ο 49χρονος υπάλληλος, σύμφωνα με το kallitheacity.com, πήγε στις 16:45 το απόγευμα της Κυριακής να ανοίξει την παιδική χαρά η οποία βρίσκεται μεταξύ των οδών Σπάρτης και Περικλέους.

Αφού ξεκλείδωσε την είσοδο της παιδικής χαράς της οδού Σπάρτης, διάνυσε μια απόσταση περίπου 50 μέτρων μέσα στην παιδική χαρά μέχρι να φτάσει στην δεύτερη είσοδο και εκεί κατά την προσπάθειά του να ξεκλειδώσει το λουκέτο, κατέρρευσε.

Οι περίοικοι ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ και πράγματι σε λίγα λεπτά, έφτασαν στο σημείο ομάδα ΔΙΑΣ, ένα περιπολικό της ΕΛΑΣ, καθώς και ένας δικυκλιστής διασώστης του ΕΚΑΒ.

Όπως αναφέρει το kallitheaonline.gr, ο εργαζόμενος αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας και ανήκε σε ευπαθή ομάδα.

Ο διασώστης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έδωσε υπεράνθρωπη μάχη επί περίπου 20 λεπτά εφαρμόζοντας ΚΑΡΠΑ και με την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ