Δυστύχημα στα Τέμπη: Στο «μικροσκόπιο» οι ιατρικοί φάκελοι σταθμαρχών και μηχανοδηγών

Νέα στοιχεία φτάνουν συνεχώς στα χέρια της ανακρίτριας Λάρισας που διερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος στα Τέμπη. Σήμερα, ασκήθηκαν νέες ποινικές διώξεις κατά τριών προσώπων.  Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον ακατάλληλο σταθμάρχη της Λάρισας, που ήδη έχει προφυλακιστεί, αλλά και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 11 το βράδυ και έφυγαν νωρίτερα εγκαταλείποντας το πόστο τους.

Οι διώξεις είναι για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είναι κακούργημα με ποινές από δέκα χρόνια ως ισόβια, καθώς και για τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Οι τρεις αναμένεται να απολογηθούν άμεσα, ίσως και αύριο Παρασκευή. Επίσης, θα κληθούν να καταθέσουν ξανά, όσοι σιδηροδρομικοί εν ενεργεία ή συνταξιούχοι, κατέθεσαν ήδη, καθώς η ανακρίτρια αντιπαραβάλλει τις καταθέσεις που έχει λάβει, με τα ηχητικά με τις συνομιλίες των εμπλεκόμενων εργαζομένων την μοιραία νύχτα.

Η διεύρυνση του κύκλου των κατηγορουμένων έρχεται μία ημέρα πριν από τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας (Παρασκευή στις 13:30), που αναμένεται να εγκρίνει την αναβάθμιση της έρευνας και να ορίσει δύο εφέτες ειδικούς ανακριτές για την ταχύτερη διενέργεια της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση.

Επίσης,  σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ λόγω νέων στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα, θα αναζητηθούν και οι ιατρικοί φάκελοι του προσωπικού, Σταθμαρχών και μηχανοδηγών.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ