Άναψε «φωτιές» η δήλωση Αραχωβίτη για ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Ελληνικής Λύσης – Οι αντιδράσεις και οι διευκρινίσεις

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη, ο οποίος δεν απέκλεισε μετεκλογική συνεργασία ακόμη και με την “Ελληνική Λύση”.

O βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από λίγες μέρες στην ιστοσελίδα apela.gr, είχε αναφέρει: «θέλουμε να συγκυβερνήσουμε με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, που θεωρούν ότι το σύστημα Μητσοτάκη πρέπει να τελειώσει εδώ. Με όλες τις δυνάμεις λοιπόν που θεωρούν ότι πρέπει να τελειώσουμε πολιτικά με την Μητσοτάκης Α.Ε.»

Ερωτηθείς στη συνέχεια, εάν το κόμμα του θα μπορούσε να συνεργαστεί ακόμη και με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ο κ. Αραχωβίτης απάντησε: «Με όλες τις δυνάμεις. Αν ο κ. Βελόπουλος θεωρεί τον εαυτό του προοδευτική δύναμη και συμφωνήσουμε στα βασικά σημεία, στο στόχο μας, στη μετεκλογική συνεργασία, όλα τα συζητάμε. Καλώ τον ελληνικό λαό στις εκλογές που έρχονται, να σκεφτεί πολύ καλά τι να ψηφίσει».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Σταύρος Αραχωβίτης δηλώνει ότι στην “προοδευτική” διακυβέρνηση στο πλευρό του κ. Βαρουφάκη, “χωράει” και ο κ. Βελόπουλος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας αναζητεί τον νέο Καμμένο. «Καμία έκπληξη. Έτσι κυβέρνησε επί 4,5 χρόνια. Είχε το πρωτότυπο, στο πρόσωπο του κ. Βελόπουλου ψάχνει για αντίγραφο. Καλή τύχη» τονίζει η ΝΔ.

Η αντίδραση του ΚΚΕ

Αντίδραση υπήρξε και από την τομεακή επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Ο Σταύρος Αραχωβίτης, βουλευτής Λακωνίας, πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο APELA.GR στις 28/2, κάλεσε σε κοινό εκλογικό μέτωπο όλες τις δημοκρατικές – προοδευτικές δυνάμεις με στόχο την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση “Μητσοτάκης ΑΕ”.

Με τη βοήθεια του δημοσιογράφου ξεκαθάρισε με γλαφυρό τρόπο τι σημαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ η “προοδευτική συμμαχία” που θα οδηγήσει σε “προοδευτική κυβέρνηση” αφού εκτός από το ΠΑΣΟΚ σε αυτή χωράει ακόμα και το κόμμα του Βελόπουλου!

Συμπέρασμα: Στο «προοδευτικό μέτωπο» για την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωράνε όλοι… ίσως ακόμα και η ΝΔ χωρίς Μητσοτάκη!

Τα παραπάνω μαζί με τόσα άλλα δηλώνουν ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο “έτοιμος” από κάθε άλλη φορά να προσφέρει όλες του τις δυνάμεις για να υπηρετήσει το σύστημα, γιατί τώρα έχει πείρα!

Δεν είναι μόνο οι νόμοι που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και τους εφαρμόζει η ΝΔ ,όπως για τους πλειστηριασμούς, για την απελευθέρωση της ενέργειας, το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων, το κόψιμο των συντάξεων κ.α. Τους συνδέουν ακόμα βαθύτεροι δεσμοί που αφορούν τη διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου… βρέξει χιονίσει. ΚΚΕ δυνατό παντού, για να μην αφήσουμε το σύστημα να “αναπνεύσει” και να ανασάνουμε εμείς!»

Η νέα δήλωση του Σταύρου Αραχωβίτη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ ότι «προτίμησε τον δρόμο της διαστρέβλωσης για λόγους που μόνο η ίδια γνωρίζει» και τόνισε ότι «προοδευτικά χαρακτηριστικά στο κόμμα του κ. Βελόπουλου μόνο τα πιο βαθιά συντηρητικά κόμματα μπορούν να δουν».

«Προφανώς ούτε το κόμμα του κ. Βελόπουλου μπορεί να θεωρηθεί προοδευτική δύναμη, ούτε συνεννόηση μπορεί να υπάρξει με αυτό. Η απάντηση μου στην ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν καταφανώς αφοριστική. Προοδευτικά χαρακτηριστικά στο κόμμα του κ. Βελόπουλου μόνο τα πιο βαθιά συντηρητικά κόμματα μπορούν να δουν.

Απορίας άξιο είναι πώς μόνο η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ κατάφερε να το δει ως “προοδευτική δύναμη”! Ενώ άπαντες αντιλήφθηκαν το νόημα των λεγομένων μου, η Ν.Ε Λακωνίας προτίμησε τον δρόμο της διαστρέβλωσης για λόγους που μόνο η ίδια γνωρίζει.

Επειδή θέλω να πιστεύω ότι το ΚΚΕ ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις που προφανώς δεν ανήκει το κόμμα του κ. Βελόπουλου, το ερώτημα – κάλεσμα παραμένει: Θα συμμετάσχει στο προοδευτικό μέτωπο όπως επιτάσσει η απλή αναλογική που μαζί ψηφίσαμε;».

H ανάρτηση Βελόπουλου

«Για τα “καημένα” σενάρια της απελπισμένης ΝΔ περί δήθεν συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ :”Το πόσο καημένοι είστε αλλά και απελπισμένοι αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ασχολείστε με πολιτικές …. μπαρούφες. Την πόρτα την έχουμε κλείσει εμείς, Σε όλους σας! Είστε το πρόβλημα, είμαστε η ΛΥΣΗ!” ΥΓ. Απόδειξη της απελπισίας σας η σημερινή φωτό από το υπουργικό συμβούλιο», αναφέρει ο Κυριάκος Βελόπουλος σε tweet του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ