Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: Τα δύο εμπόδια στις έρευνες και ο μάρτυρας – κλειδί

Δύο μεγάλα εμπόδια υπάρχουν στις έρευνες για το δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα, όπου έχασε τη ζωή του με φρικτό τρόπο ο 22χρονος. Η απουσία του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας στο ελικοδρόμιο και επιπλέον το γεγονός ότι οι φίλοι του Τζακ Φέντον είναι άφαντοι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας στο ελικοδρόμιο και αυτό διότι οι κάμερες λειτουργούσαν, αλλά χωρίς καταγραφικό για την προστασία της ιδιωτικότητας των vip επιβατών. Αυτό σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι τις χρησιμοποιούν μόνο για την εποπτεία του χώρου και δεν καταγράφουν το υλικό.

Επίσης, οι φίλοι του 22χρονου Βρετανού φοιτητή παραμένουν άφαντοι, παρά τις αναζητήσεις των Αρχών. Σε δηλώσεις του στο Star, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, Ιωάννης Κονδύλης, είπε ότι, παρά τα μηνύματα που αφήνει, δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί τους.

Ο ίδιος απέρριψε την εκδοχή ο Βρετανός φοιτητής να τραυματίστηκε θανάσιμα προσπαθώντας να βγάλει μία selfie. “Αυτά είναι βλακείες. Διότι ποιος μπορεί να το επιβεβαιώσει, τι πήγε να κάνει;”.

Καθοριστική θα είναι η μαρτυρία του πιλότου του ελικοπτέρου που είδε τα πάντα και φέρεται να φώναξε στον 22χρονο: «Πού πας, σταμάτα, μην πηγαίνεις προς τα εκεί».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ