Δύσπιστοι οι φαρμακοποιοί

Δύσπιστος έναντι των διαβεβαιώσεων για καταβολή των οφειλομένων στους φαρμακοποιούς, εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος.

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό, ο Σύλλογος άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό για τη συγκέντρωση χρημάτων, που θα διατίθενται για την αγορά φαρμάκων με στόχο την άμεση αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, τα οποία θα αξιολογούνται από ειδική επιτροπή του ΦΣΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, παρά τις υποσχέσεις, η τρίτη δόση των οφειλών του Μαρτίου βρίσκεται στον αέρα, ενώ όπως παρατήρησε, κανείς δεν μιλά για τον Απρίλιο, ούτε βέβαια για τον Μάιο.

«Το θέμα της φαρμακευτικής περίθαλψης εξελίσσεται όχι απλώς σε τραγωδία, αλλά σε απειλή για την υγεία και τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων», υπογράμμισε και προανήγγειλε ότι ο Σύλλογος θα κινηθεί νομικά κατά των πολιτικών προσώπων, τα οποία διαχειρίστηκαν την κρίση και με τους χειρισμούς τους επέτειναν το πρόβλημα.

«Στερέψαμε», είπε ο κ. Λουράντος, «δεν έχουμε χρήματα να πιστώνουμε τον ΕΟΠΥΥ. Καθημερινά, κλείνουν φαρμακεία, όχι λόγω κακοδιαχείρισης ή λόγω δικών τους χρεών, αλλά λόγω των τεραστίων οφειλών από το αφερέγγυο ασφαλιστικό σύστημα».                      

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ