Δυνατή μουσική σε μαγαζί της Μυκόνου παρά την απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ

Την ώρα που οι επιχειρηματίες στη Μύκονο συμμορφώνονται στα μέτρα, που εφαρμόζονται τα τελευταία 24ωρα λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί, και προτείνουν λύσεις, ώστε να μην κλείσουν μαγαζιά και να μην χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι, υπάρχουν και κάποιοι που δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και συνεχίζουν να αγνοούν τις υποδείξεις των ειδικών και τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Όπως φαίνεται στο βίντεο που παρουσιάζει το enikos.gr, ένα μαγαζί στη Μύκονο παίζει δυνατή μουσική, παρά το γεγονός ότι αυτό απαγορεύεται καθ’ όλο το 24ωρο, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν το περασμένο Σάββατο. Στο μαγαζί υπάρχουν αρκετοί πελάτες που κάθονται στα τραπέζια, όπως φαίνεται στις εικόνες.

Η Μύκονος βρίσκεται από τις 17 Ιουλίου σε «καθεστώς περιορισμών» λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν στην περιοχή, προκαλώντας ανησυχία. Συγκεκριμένα ισχύει έως και τη Δευτέρα 26 Ιουλίου η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη 1 έως και τις 5 τα ξημερώματα, όπως και η απαγόρευση της μουσικής στα μαγαζιά όλο το 24ωρο, ενώ έχουν ανακοινωθεί και τσουχτερά πρόστιμα σε όσους κάνουν εκδηλώσεις σε ιδιωτικούς και μη επαγγελματικούς χώρους με παρουσία πάνω από 20 άτομα.

Στην κυβέρνηση εξετάζουν την άρση των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο τη Δευτέρα αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και κατόπιν εισήγησης των ειδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο θέμα θα βρεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση των ειδικών που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή. Εκεί θα εξεταστεί η πορεία της πανδημίας στο νησί των Ανέμων και θα αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά στοιχεία για να καταλήξουν σε μια απόφαση σχετικά με το εάν τα περιοριστικά μέτρα αρθούν ή θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και μετά τη Δευτέρα. Αν τα στοιχεία δείξουν βελτίωση ή σταθεροποίηση, τότε οι απαγορεύσεις θα πάψουν να ισχύουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ