Δυναμώνουν τα μπλόκα τους οι αγρότες: Συμβολικός αποκλεισμός της Ε.Ο Αθηνών – Θεσσαλονίκης στον Πλατύκαμπο

Το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, στην εθνική οδό Αθηνών –Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλατυκάμπου απέκλεισαν πριν λίγη ώρα συμβολικά οι αγρότες του μπλόκου Πλατυκάμπου.

Νωρίτερα, αγρότες με τα τρακτέρ τους μετακινήθηκαν από την πλατεία της Λάρισας και ενίσχυσαν το συγκεκριμένο μπλόκο στον Πλατύκαμπο.

Μαζικά και ενισχυμένα, οι αγρότες αποφάσισαν μετά από γενική συνέλευση να ανέβουν στην εθνική οδό και να αποκλείσουν το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Προηγήθηκαν συνεννοήσεις με την αστυνομία για τη συγκεκριμένη κίνηση, ωστόσο οι αγρότες αποφάσισαν να ανέβουν χωρίς να ευοδωθούν οι συνεννοήσεις, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Εκείνο που αποφάσισαν, είναι να συγκροτηθεί επιτροπή από το συγκεκριμένο μπλόκο, η οποία θα προχωρήσει και στην όποια συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο και την κυβέρνηση. Επίσης, σε καθημερινή βάση θα προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις στον δρόμο, ώστε να συναποφασίζουν όλοι μαζί τις επόμενες κινήσεις τους.

Ως προς τα αιτήματά τους, ως πρώτο τίθεται το θέμα της υλοποίησης έργων στις παρακάρλιες περιοχές, που εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από το νερό. Ζητούν άμεσα λύσεις, ώστε το νερό να φύγει από τον κάμπο το δυνατό συντομότερο.

Επίσης, ζητούν άμεσα αποζημιώσεις από τις καταστροφές που υπέστησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και την άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων. Τέλος, διεκδικούν μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτερη εγγυημένη τιμή, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και τροποποίηση της ΚΑΠ, με τρόπο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των παραγωγών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ