Κόλαση φωτιάς στην Αρκαδία: Εκκενώθηκαν κι άλλοι οικισμοί, ανεξέλεγκτο το μέτωπο στη Γορτυνία

Δραματικές ώρες στην Αρκαδία με το πύρινο μέτωπο να είναι ανεξέλεγκτο στη Γορτυνία και το 112 να στέλνει μήνυμα εκκένωσης για 19 οικισμούς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το μήνυμα, “αν βρίσκεστε στους οικισμούς #Χρυσοχώρι, #ΙαματικέςΠηγές, #Λουτρά, #Λίθαρος, #Αγιονέρι, #Παρνασσός, #Όχθια, #Αετοράχη, #Κάλλιανη, #Δόξα, #Τουμπίτσι ή #Μελιδόνι, #Παλαιοχώρι, #Πύρρης, #ΆγιοςΙωάννης Αρχαίας Ηραίας, #Λώτης, #Λιοδώρα, #Καστράκι, #Φαναράκι εκκενώστε τώρα προς #Τρόπαια, #Τρίπολη”.

Ταυτόχρονα, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στο Δωδεκάμετρο, όπου σύμφωνα με το arcadiaportal.gr επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Μικροεστίες φωτιάς φουντώνουν ξαφνικά, ενώ απειλούνται και σπίτια. Επίσης, μεγάλες αναζωπυρώσεις υπάρχουν σε Τριποταμιά και Καπελλίτσα.

Επίσης όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ευνοούν την επέκταση του μετώπου, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος η φωτιά περάσει μέσα από το Λάδωνα και να φθάσει όρια της Δημοτικής Ενότητας Ηραίας.

Πύρινος εφιάλτης στη Γορτυνία – “Απερίγραπτη η κατάσταση, είμαι σε απόγνωση” λέει ο δήμαρχος

Έκκληση για βοήθεια απηύθυνε μέσω του Open ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, ο οποίος υποστήριξε πως έχει χαθεί ο έλεγχος.

«Έχει χαθεί ο έλεγχος, η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Πήρα υπουργικό συμβούλιο, κάλεσα υπουργούς, κάλεσα το Γραφείο του πρωθυπουργού, κάλεσα αρχηγούς, είμαι σε πλήρη απόγνωση. Είναι η στενοχώρια απερίγραπτη», υποστήριξε ο κ. Κούλης και πρόσθεσε: «Κινδυνεύουν τα πάντα. Το ένα χωριό δίπλα από το άλλο διαδοχικά. Η φωτιά μετακινείται με ανεξέλεγκτους ρυθμούς». «Είμαι σε πλήρη απόγνωση. Μου έχουν πει πως ό,τι μέσο υπάρχει διαθέσιμο, κινείται προς τα εδώ. Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις», ανέφερε ακόμη ο δήμαρχος Γορτυνίας, την ώρα που ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος επισήμανε: ««Πολλές οι εστίες, υπάρχουν και Τσέχοι πυροσβέστες αλλά δεν αρκούν. Έρχονται εναέρια μέσα προς τα εδώ αλλά η μάχη είναι με άνισους όρους. Πολύ μεγάλο σε μήκος το μέτωπο».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.