Δράμα: Από τη Θεσσαλονίκη ο σοβαρά τραυματίας που χτυπήθηκε από τον κεραυνό – Πώς έγινε η τραγωδία – ΦΩΤΟ

Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας από τη Θεσσαλονίκη, είναι ο θλιβερός απολογισμός του νυχτερινού αγώνα δρόμου στο όρος Φαλακρό της Δράμας. Τα ξημερώματα της Κυριακής (21/8) στην περιοχή σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση με έναν από τους αθλητές να ειδοποιεί τις ελληνικές αρχές μέσω του 112 ότι κεραυνός χτύπησε μία ομάδα την ώρα που διέσχιζαν φαράγγι κοντά στο χωριό Πύργοι.

Ο ορειβατικός δρόμος που διοργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Νευροκοπίου  ξεκίνησε εχθές το απόγευμα από την πλατεία της περιοχής του Πύργου με τη συμμετοχή 56 ατόμων.
Στόχος, ήταν οι συμμετέχοντες να φτάσουν έως την κορυφή του Φαλακρού όρους και να επιστρέψουν και πάλι στο σημείο της αφετηρίας , διανύοντας συνολικά 38 χιλιόμετρα.

Ωστόσο, όπως μεταφέρει στο GRTimes ο δήμαρχος Προσοτσάνης Δράμας, Θεόδωρος Αθανασιάδης, «η απότομη μεταβολή του καιρού κατέστησε την κατάσταση ανεξέλεγκτη. Ένας κεραυνός χτύπησε γκρουπ τεσσάρων ατόμων, με τον έναν από αυτούς, 55 ετών και με καταγωγή από την Καβάλα, να χάνει τη ζωή του, τον δεύτερο, που είχε έρθει από τη Θεσσαλονίκη να νοσηλεύεται αυτήν την ώρα σοβαρά τραυματισμένος και με εγκαύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τον τρίτο να προσπαθεί να τους συνεφέρει καθώς δεν τον πέτυχε ο κεραυνός».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «στην ομάδα των τεσσάρων ατόμων υπήρχε και μία γυναίκα από τη Δράμα, την οποία είδε ο άνδρας της από μακριά να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, καλώντας άμεσα για βοήθεια».

Όπως επιπλέον αναφέρει ο κ. Αθανασιάδης, «τα 56 άτομα ξεκίνησαν στις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου από την πλατεία του Πύργου, με τις καιρικές συνθήκες να είναι ιδανικές. Θα διέσχιζαν μονοπάτια, αλλά και ειδικά περάσματα. Ουδείς, ωστόσο, μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθήσει, θεωρώ πως αν οι διοργανωτές προέβλεπαν το άγριο ξέσπασμα του καιρού, θα είχαν σταματήσει κάπου».

Σοβαρά τραυματισμένο παρέλαβαν τον Θεσσαλονικιό τραυματία οι άνθρωποι του ΟΦΚΑΘ (Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού).

Όπως αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος του ομίλου, Χρήστος Ράμος, «κληθήκαμε περίπου στις 03:30 τα ξημερώματα, ανεβήκαμε στην κορυφή του Φαλακρού, αλλά επειδή το σημείο ήταν δύσβατο, χρειάστηκε να επιστρατευθεί ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου ο τραυματίας να διακομιστεί στο νοσοκομείο».
Σύμφωνα με τον κ. Ράμο, ο 53χρονος έφερε σοβαρά τραύματα. «Το στήθος του είχε μαυρίσει κυριολεκτικά από το χτύπημα του κεραυνού, είχε καεί το χέρι του και δεν άκουγε καθόλου. Συνεννοούμασταν με γραπτά μηνύματα, προκειμένου να μας πει τι χρειάζεται για να τον βοηθήσουμε κατά τη διάρκεια της διάσωσής του. Έπειτα, έγινε η αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ