«Δράκος των Εξαρχείων»: Καρατόμηση του Διοικητή του ΤΑ Ωρωπού – ΕΔΕ για την μη τήρηση των περιοριστικών όρων

Άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, όταν πληροφορήθηκε όταν δεν τηρούνταν οι περιοριστικοί οροί που είχαν επιβληθεί στον 23χρονο απo τη Συρία, αποκαλούμενο και ως «δράκο των Εξαρχείων», ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών στα Εξάρχεια και στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ύστερα από επικοινωνία που είχε το πρωί ο κ. Οικονόμου με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με την μη τήρηση των περιοριστικών όρων του 23χρονου συλληφθέντα, καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2022 για επίθεση σε μία γυναίκα και κρατούνταν στις φυλακές Γρεβενών, απ’ όπου και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους τον περασμένο Αύγουστο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ