ΔΟΥ Αμαλιάδας – Ελαφροχέρηδες ξάφριζαν πολίτες

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας συνέλαβαν χθες το πρωί δύο «ελαφροχέρηδες» που  ξάφριζαν ανυποψίαστους πολίτες όταν πήγαιναν για συναλλαγές στη ΔΟΥ Αμαλιάδας.

Πρόκειται για έναν 34χρονο υπήκοο Αλβανίας και έναν 33χρονο από την Αλβανία αλλά με ελληνική υπηκοότητα, οι οποίοι διέμεναν στην Αθήνα και από τον περασμένο Νοέμβριο δρούσαν στη ΔΟΥ Αμαλιάδας και ήδη έχουν αναγνωριστεί από τέσσερα θύματά τους.

Το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας είχε πληροφορίες και σε καθημερινή βάση το τελευταίο διάστημα, αστυνομικοί επιτηρούσαν το χώρο της ΔΟΥ Αμαλιάδας και αναζητούσαν τα ύποπτα άτομα, που συνήθιζαν να ‘χτυπούν’ και να φεύγουν. Χθες είχαν έρθει στην περιοχή για νέα «επιχείρηση», ωστόσο αυτή τη φορά δεν στάθηκαν τυχεροί και έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο δράστες μετέβαιναν οδικώς από την Αθήνα στην Αμαλιάδα και δρούσαν στην ΔΟΥ Αμαλιάδας πάντοτε ημέρα Δευτέρα, με θύματα ως επί το πλείστον ηλικιωμένους άνδρες.

Με δεδομένο ότι το ασανσέρ της εφορίας Αμαλιάδας είναι πάρα πολύ μικρό με αποτέλεσμα να μη χωρούν περισσότερα από δύο άτομα, συνήθως ήταν εντός του ένα άτομο, το υποψήφιο θύμα σε κάθε περίπτωση, και ένας από τους δράστες. Λόγω έλλειψης χώρου, οι δράστες χωρίς να γίνονται αντιληπτοί και με… χιερουργικό τρόπο, έβαζαν το χέρι τους στις τσέπες των ανυποψίαστων πολιτών και αφαιρούσαν ό,τι χρήματα είχαν ή τα πορτοφόλια τους.

Όταν οι πολίτες έφθαναν στο ταμείο της Εφορίας για να πληρώσουν, διαπίστωναν έκπληκτοι ότι τα χρήματά τους είχαν κάνει φτερά…

Πολίτες κατήγγειλαν τα περιστατικά στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας και οι αστυνομικοί έλαβαν τα μέτρα τους. Χθες, μετά από συντονισμένη προσπάθεια, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους δράστες, την ώρα που προσπαθούσαν να αφαιρέσουν χρήματα από την τσέπη ηλικιωμένου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας όπου και κρατούνται ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Ήδη τέσσερα άτομα τους έχουν αναγνωρίσει και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλα στην πορεία

Οι δύο δράστες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Πηγή: patrisnews.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ