Δωρεάν περίθαλψη για άπορους

Σε μια εποχή που η ανεργία καλπάζει και ολοένα και περισσότερος κόσμος αδυνατεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, μια ομάδα ευαισθητοποιημένων γιατρών αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες της, ιδρύοντας το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Γιατροί όλων των ειδικοτήτων, ψυχολόγοι και θεραπευτές προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους σε ανθρώπους οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τις πρωτοβάθμιες ιατροφαρμακευτικές τους ανάγκες. Η συγγραφέας και υπεύθυνη επικοινωνίας του Κοινωνικού Ιατρείου, κυρία Χριστίνα Κόλλια, μίλησε στη metro για τη λειτουργία του ιατρείου και την ανταπόκριση του κόσμου σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή όπως αυτή που διανύουμε.


– Σε ποιους απευθύνεται το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο;

“Απευθυνόμαστε κυρίως σε άνεργους και άπορους πολίτες. Σε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν πια ασφαλιστική κάλυψη.”


-Με ποιο τρόπο μπορεί κάποιος να εξετασθεί στο κοινωνικό ιατρείο;

“Το μόνο που έχει να κάνει ο ενδιαφερόμενος, είναι να μας καλέσει στο 210-9631-950 και να κλείσει κάποιο ραντεβού με το γιατρό της ειδικότητας που τον ενδιαφέρει. Το Κοινωνικό Ιατρείο λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο 10 -1 μ.μ και 4 έως 7 μ.μ. από Δευτέρα έως και Παρασκευή απόγευμα.”

– Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτούς τους μήνες λειτουργίας σας;

“Η ανταπόκριση του κόσμου, δυστυχώς, αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας έρχονται αντιμέτωποι με την οικονομική κρίση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις ιατροφαρμακευτικές τους ανάγκες. Ιδιαίτερα θλιβερό είναι το γεγονός πως αρκετά συχνά μας επισκέπτονται γονείς με υποσιτισμένα παιδιά, στα οποία προσφέρουμε γάλα και πάνες.”     Διαβάστε αναλυτικά στο metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ