Δολοφονία στη Μεσσηνία: Η νύφη του 73χρονου ξεσπά στο enikos.gr – Η κλοπή-μυστήριο πριν από λίγες ημέρες

Η νύφη του θύματος της άγριας δολοφονίας στο Τζάνε της Μεσσηνίας, μιλά στο enikos.gr και ξεσπά.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, το μεσημέρι της 19ης Φεβρουαρίου, ο Δημήτρης Στραβόλαιμος εντοπίστηκε νεκρός στο κτήμα του, φέροντας τραύματα στο κεφάλι.

Της Ευανθίας Τασσοπούλου

Όπως μας περιγράφει, ο ηλικιωμένος είχε ένα μικρό σπίτι στο κτήμα και κάποιες ημέρες έμενε εκεί. Επειδή δεν είχε δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες ημέρες αποφάσισαν να τον αναζητήσουν. “Είπαμε να πάμε στο κτήμα να τον βρούμε. Φυσικά το μυαλό μας δεν πήγε στο κακό. Πήρα τον κουνιάδο, τον αδελφό του δηλαδή για να τον ρωτήσω αν τον είχε δει. Δεν τον είχε δει και θεώρησε ότι θα μάζευε ελιές. Πήρα και τον σύζυγό μου τηλέφωνο αλλά δεν το σήκωνε, έκανε αγροτικές δουλειές. Το κτήμα του συζύγου μου είναι απέναντι από το κτήμα του αδελφού του. Πήρα την κόρη μου και πήγαμε προς τα εκεί” αναφέρει στο enikos.gr η Έφη Πουλοπούλου- Στραβόλαιμου.

“Δεν πρόλαβα να φτάσω εκεί, με παίρνει τηλέφωνο το παιδί που στείλαμε να δει τι γίνεται και μου λέει “πού είσαι Έφη; Ο Δημήτρης είναι χτυπημένος”. Εγώ νόμιζα ότι είχε πέσει από ελιά. Είχαν καλέσει και την αστυνομία. Τον ρώτησα τι σου λέει ο Δημήτρης και μου απάντησε “τι να μιλάει, είναι νεκρός”. Και τρελάθηκα… Του λέω έπεσε από την ελιά; Όχι μου απαντάει μάλλον τον έχουν σκοτώσει” συνεχίζει στην συγκλονιστική της περιγραφή.

Ακούστε το ηχητικό:

Ο σύζυγός της πήγε με το αγροτικό αυτοκίνητο στο σημείο και εντόπισε τον 73χρονο. “Έλειπε και η μηχανή και το αλυσοπρίονο. Οι κάρτες του ήταν πεταμένες – είχε βάλει υποψηφιότητα ο Δημήτρης με τον δήμο Αθηναίων με τον Βουλγαράκη – έλειπαν και τα κινητά του. Δεν ήταν πουθενά εκεί. Μετά ήρθε το Ανθρωποκτονιών, όλοι μας ρώταγαν από την Ασφάλεια αν ξέρουμε ποιους εργάτες γης έχει. Φυσικά ο μακαρίτης δεν έπαιρνε μόνιμους. Έπαιρνε όποιον ήταν διαθέσιμος. Είχε πάρει σύνταξη οπότε δεν πήγαινε νωρίς από τις 8. Στο Πεταλίδι, τον είχαν δει σε ένα αυτοκίνητο κόκκινο με αυτή την οικογένεια. Πολλές φορές μάλιστα. Πριν από μία εβδομάδα τον είχαν κλέψει. Του είχαν πάρει το αλυσοπρίονο και την μηχανή από το ραντιστικό. Το είπε στον κουνιάδο και του τα αγόρασε εκείνος. Έπεσε θύμα κλοπής για δεύτερη φορά. Αυτά δεν τα έχει πει κανείς” ανέφερε.

“Τελικά πήγαν οι αστυνομικοί στο σπίτι τους και βρήκαν το αλυσοπρίονο και τα δύο κινητά του. Ο άντρας με τον αδελφό του, πήγαν στην ασφάλεια να καταθέσουν. Τους ειδοποίησαν ότι βρέθηκε το αλυσοπρίονο και τους είπαν να φύγουν από την ασφάλεια και να πάνε στο ΑΤ της Μεσσήνης για να αναγνωρίσουν το αλυσοπρίονο. Πραγματικά, ο κουνιάδος που το είχε αγοράσει με 180 ευρώ είπε ότι αυτό είναι, όπως και ο άνθρωπος που του το πούλησε. Οπότε ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης. Μετά ομολόγησαν” υπογράμμισε.

“Μας έλεγε ο Δημήτρης για μια γυναίκα, αλλά δεν ξέραμε αν ήταν Ελληνίδα ή ξένη. Η 23χρονη ήταν χθες το βράδυ σε ένα κατάστημα, γιατί πήγα να πάρω τσιγάρα, και έλεγε σε αυτούς στο περίπτερο πώς θα πάω σπίτι μου, πήραν μέσα τον άνδρα μου και τον πεθερό μου, δηλαδή σαν να μην ήξερε το συμβάν. Τι να πω… Τον λήστεψαν για δεύτερη φορά. Γι’αυτό ο Δημήτρης δεν τους είχε πάρει 10 ημέρες για δουλειά αυτούς. Δεν είναι ντόπιοι, μάθαμε ότι γυρίζουν σε περιοχές κατακλέβουν. Στο Πεταλίδι είχαν έρθει κάποιους μήνες” σημείωσε.

“Την τελευταία εβδομάδα είχαμε κολλήσει κορονοϊό και ο Δημήτρης δεν ήθελε να έρθει στο σπίτι. Έτρωγε σε εμάς γιατί ήταν μόνος. Είχε χωρίσει. Για να μην τον κολλήσουμε δεν ερχόταν. Ήταν σαν αδελφός μου, ήταν κάθε ημέρα στο σπίτι. Πήγε τσάμπα…” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ