Δολοφονία στα Καλύβια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 16χρονο – Έλαβε προθεσμία για την Τετάρτη

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε στον 16χρονο που χθες το βράδυ μαχαίρωσε τον πατέρα του στα Καλύβια Αττικής.

Της Άννας Κανδύλη

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

«Μας κακοποιούσε χρόνια». Αυτό φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων ενώπιον των αστυνομικών ο 16χρονος. Μάλιστα το μένος ήταν τόσο μεγάλο που του κατάφερε πολλαπλά και καίρια χτυπήματα χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα δύο μαχαίρια, όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 71χρονος για πολλά χρόνια έδερνε τον γιο του και τού ασκούσε τεράστια ψυχολογική πίεση. Ο 16χρονος περίμενε να ενηλικιωθεί για να φύγει από το σπίτι, όπως είχαν κάνει άλλωστε και η 45χρονη Μολδαβή μητέρα του και ο 19χρονος αδελφός του. Αλλά από ότι φαίνεται δεν άντεχε πλέον.

Ο 71χρονος φέρεται να κακοποιούσε και τα δύο παιδιά. Πάντως, παρά τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για επί χρόνια κακοποίηση και ξυλοδαρμούς δεν είχε γίνει ποτέ καταγγελία στην Αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 16χρονος πριν από το έγκλημα είχε πάει στο κέντρο της Αθήνας μαζί με την μητέρα του, τον σύντροφό της και τον αδελφό του.

Όταν ο πατέρας του επέστρεψε στο σπίτι στην οδό Γαλήνης λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ο γιος τον περίμενε να μπει από την κεντρική πόρτα εισόδου και κρατώντας δύο αιχμηρά αντικείμενα τού επιτέθηκε και του προκάλεσε πολλαπλά χτυπήματα σε κοιλιά, θώρακα και πλάτη.

Έτρεξε να σωθεί ο 71χρονος αλλά δεν πρόλαβε

Ο ηλικιωμένος φέρεται να κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του παιδιού του και βουτηγμένος στο αίμα, άρχισε να κατεβαίνει, τρέχοντας στις σκάλες για να σωθεί. Όμως δεν τα κατάφερε. Έπεσε νεκρός στον αύλειο χώρο του ισογείου, όπου εντοπίστηκε η σορός του.

Ακόμη και οι αστυνομικοί που έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος και αντίκρισαν το θύμα μίλησαν για μια δολοφονία που δείχνει μεγάλη οργή του δράστη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημερώθηκε ιατροδικαστής αλλά δεν μετέβη στον τόπο του εγκλήματος. Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι και μία λάμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ