Δολοφονία Σκαφτούρου: Νέα ΦΩΤΟ-ντοκουμέντο της μηχανής που εγκατέλειψαν οι δράστες – ΒΙΝΤΕΟ

Μία νέα φωτογραφία ντοκουμέντο της μηχανής που εγκατέλειψαν οι δράστες της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου βλέπει το φως της δημοσιότητας. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μαύρη μηχανή μάρκας Triumph είχε κλαπεί το καλοκαίρι του 2019 μέσα από κοντέινερ στην περιοχή του Ασπροπύργου. Η κλεμμένη μοτοσικλέτα και το αγροτικό αυτοκίνητο που προσπάθησαν να κλέψουν οι αναβάτες της από διερχόμενο οδηγό, βρίσκονται ήδη στα εργαστήρια της αστυνομίας και εξετάζονται για γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα.

Δολοφονία Σκαφτούρου: Η νέα ΦΩΤΟ-ντοκουμέντο της μοτοσικλέτας

Γιάννης Σκαφτούρος

“Οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά, και φορούσαν κουκούλες full face” λέει ο οδηγός του αγροτικού

Ο οδηγός του αγροτικού, που είναι και συγγενής του Γιάννη Σκαφτούρου, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς περιέγραψε τους δράστες, οι οποίοι τον απείλησαν με βαρύ οπλισμό και τον κατέβασαν από το όχημα χωρίς να τον χτυπήσουν.

“Με απείλησαν με καλάσνικοφ, και μου ζήτησαν να κατέβω από το όχημα. Μιλούσαν σπαστά ελληνικά και πιθανότατα να ήταν Αλβανοί. Φορούσαν μαύρα ρούχα, full face στο κεφάλι, γάντια, γυαλιά ηλίου και ήταν μετρίου αναστήματος” ανέφερε ο 50χρονος οδηγός του αγροτικού που ήλθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκτελεστές.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες με μηχανές που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας στα Σκούρτα, και από την ανάλυση προέκυψε πως δεν ήταν η μοτοσικλέτα που εγκατέλειψαν οι εκτελεστές του 55χρονου επιχειρηματία. Όμως οι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών δεν αποκλείουν να είναι τα μέλη της υποστηρικτικής ομάδας που συμμετείχαν στη άγρια δολοφονία.

Οι ερευνητές της αστυνομίας εκτιμούν πως η επιχειρησιακή ομάδα χρησιμοποίησε κινητά τηλέφωνα, πριν και μετά το συμβόλαιο θανάτου, και ήδη έχουν ζητήσει άρση του απορρήτου για να εντοπίσουν τους τηλεφωνικούς αριθμούς που ενεργοποιήθηκαν στην περιοχή το επίμαχο διάστημα της δολοφονίας.

Δολοφονία Σκαφτούρου: Οι δράστες φώναξαν “Πέστε όλοι κάτω” μετά τους πυροβολισμούς

Oι λεπτομέρειες της εκτέλεσης του Γιάννης Σκαφτούρου στην αυλή του εξοχικού του στα Σκούρτα Βοιωτίας σοκάρουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr οι δράστες που δολοφόνησαν τον 55χρονο δείχνουν να μην ενδιαφέρονταν καν για τις συνέπειες, δεν τους ένοιαζε αν θα υπήρχαν παράπλευρες απώλειες από το σχέδιο τους. Το μόνο που ήθελαν ήταν τον Γιάννη Σκαφτούρο νεκρό.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τις καταθέσεις των μαρτύρων δείχνουν ότι τρία άτομα πήδηξαν από την μάντρα του σπιτιού. Και οι τρεις φορούσαν κουκούλες full-face και οι περιγραφές των παρευρισκόμενων θέλουν και τους τρεις να κρατούν όπλα. Αφού πλησίασαν την παρέα του Γιάννη Σκαφτούρου πρώτα άρχισαν να πυροβολούν και αφού τελείωσαν, τότε και μόνο τότε φώναξαν στον κόσμο “Πέστε όλοι κάτω!” και μετά εξαφανίστηκαν.

Δεν τους ενδιέφερε αν θα υπήρχαν κι άλλα θύματα

Οι δράστες δεν τους προέτρεψαν να πέσουν στο έδαφος για να προστατευθούν, αυτό θα είχε νόημα αν είχε γίνει πριν ανοίξουν πυρ. Ο λόγος ήταν ένας. Φοβήθηκαν ότι μπορεί κάποιος να είχε όπλο και κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν θα μπορούσε να ανταπαντήσει με πυρά.

Όσο λοιπόν όλοι ήταν ξαπλωμένοι στο έδαφος, οι τρεις δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Έμπειροι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών θεωρούν οι οι δράστες δεν ενδιαφέρθηκαν αν θα προκαλούσαν κι άλλα θύματα στην προσπάθειά τους να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου με το όνομα του Σκαφτούρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ