Δολοφονία Νίκου Κάτσικα: Η ομολογία του δράστη και τα αναπάντητα ερωτήματα

Σοκαρισμένη είναι η ελληνική κοινότητα στην Αίγυπτο από τη στυγερή δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα. Μετά και την ομολογία του δράστη της δολοφονίας, οι αρχές της Αιγύπτου είναι σίγουρες πλέον πως πρόκειται για σεξουαλικό έγκλημα.

Ο Έλληνας βετεράνος ανταποκριτής και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου, βρέθηκε μαχαιρωμένος μέχρι θανάτου το Σάββατο στο διαμέρισμά του στη συνοικία Σέιχ Ζαγιέντ της Γκίζας. Ο Νίκος Κάτσικας δεν είχε δώσει σημείο ζωής για αρκετές ημέρες και εντοπίστηκε όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμά του, στο πλαίσιο των ερευνών για την εξαφάνισή του.

Δολοφονία Νίκου Κάτσικα: Η κυνική ομολογία του δράστη

Ο δράστης είπε ενώπιον των ανακριτικών αρχών ότι γνώρισε το θύμα πριν από αρκετές ημέρες, μέσα στο εστιατόριο όπου εργάζεται, και αντάλλαξαν τα τηλέφωνά τους για να επικοινωνήσουν εκ νέου. Δύο ημέρες αργότερα το θύμα του τηλεφώνησε και τον ρώτησε αν θα ήθελε να έρθει στο σπίτι του. Ενώ βρίσκονταν στο σαλόνι του σπιτιού, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι υποφέρει από οικονομική δυσπραγία, και θέλει να αυξήσει το εισόδημά του από οποιαδήποτε εργασία. Όπως υποστηρίζει, τότε το θύμα του είπε να έρθουν σε σεξουαλική επαφή με αντάλλαγμα χρήματα.

Την πρώτη φορά δεν του έδωσε τα χρήματα που του υποσχέθηκε, ενώ και την δεύτερη φορά που συνευρέθηκαν καβγάδισαν για τα χρήματα.

Ο κατηγορούμενος εξήγησε ότι αφού το θύμα αρνήθηκε να του δώσει χρήματα, τον άρπαξε από το πουκάμισό του, τον έσπρωξε στο έδαφος και του επιτέθηκε. Στη συνέχεια έβγαλε ένα μαχαίρι και τον μαχαίρωσε σε διάφορα σημεία του σώματός του, μέχρι που πέθανε.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε επίσης ότι έκλεψε 260 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα, καθώς και κάποια προσωπικά αντικείμενα.

Δολοφονία Νίκου Κάτσικα: Τι ερευνούν οι Ελληνικές και Αιγυπτιακές Αρχές

Το Ελληνικό προξενείο στην Αίγυπτο δεν θα αφήσει στην «τύχη» της, τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Έλληνα δημοσιογράφου. Σύμφωνα με το Star, οι αρχές είναι σίγουρες πλέον πως πρόκειται για σεξουαλικό έγκλημα.

Υπάρχουν αρκετά ερωτήματα που μένει να απαντηθούν. Ελληνικές και Αιγυπτιακές αρχές εστιάζουν σε δυο σημεία.

  • 1) Αν δολοφόνος και θύμα είχαν επαφές καιρό πριν από το μοιραίο βράδυ. Γιατί τα Αιγυπτιακά media γράφουν σήμερα, ότι αντάλλαζαν μηνύματα επί μια εβδομάδα, πριν από τη δολοφονία.
  • 2) Επίσης: Αν ο δράστης έχει λειτουργήσει ξανά με τον ίδιο τρόπο. Αν, δηλαδή, έχει ξανά ληστέψει ή αν έχει ξανά-δολοφονήσει, προσεγγίζοντας σεξουαλικά το θύμα του. Αν το συμβάν δεν ήταν τυχαίο, αλλά μια συγκεκριμένη τακτική που χρησιμοποιούσε ο διανομέας φαγητού.

Η σορός του άτυχου δημοσιογράφου εξετάστηκε από Αιγύπτιο ιατροδικαστή και παραδόθηκε σε εκπρόσωπο της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ