Δολοφονία Καραϊβάζ: Η συνομιλία «φωτιά» και το άλλοθι που προσπάθησε να «χτίσει» ένας από τους συλληφθέντες

Για την ερχόμενη Τετάρτη έλαβαν προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν, τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έφθασαν στα ίχνη τους αναλύοντας βίντεο από κάμερες ασφαλείας, δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και συλλέγοντας μαρτυρίες. Στοιχείο “κλειδί” στην υπόθεση ήταν το λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκε από την υποστηρικτική ομάδα, το οποίο κινήθηκε σχεδόν παράλληλα με το σκούτερ των εκτελεστών για αρκετά μεγάλη απόσταση, χωρίς να δικαιολογείται η παρουσία του στα σημεία απ’ όπου πέρασε.

Αυτό συνέβη τόσο την ημέρα της δολοφονίας, όσο και την προηγούμενη,  στην περιοχή του Αλίμου, όπου έπεσε νεκρός ο δημοσιογράφος.

«Το εν λόγω όχημα ανήκει σε εταιρεία, για τη λειτουργία της οποίας υπεύθυνος ήταν ο 48χρονος, ενώ από τον επακόλουθο οικονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, καταδείχθηκε ότι η παρουσία του οχήματος στην περιοχή κατά τα επίμαχα χρονικά διαστήματα σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνταν, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου. Οι αστυνομικοί, έψαξαν πόρτα – πόρτα σε μία απόσταση τετρακοσίων μέτρων, στην οδό Μεγίστης, εκεί όπου η περιοχή είναι “τυφλή” από κάμερες ασφαλείας. Όμως, δεν βρήκαν στοιχείο, που να δικαιολογεί την παρουσία του βαν.

Τι κατέθεσε ο 48χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι την ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου, το βαν οδηγούσε ο 48χρονος. Πριν από περίπου 15 μέρες κλήθηκε να καταθέσει και ρωτήθηκε επιμόνως από τους αστυνομικούς γιατί το βαν βρισκόταν κοντά στο σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο 48χρονος,  φέρεται να είπε πως δεν μπορεί να θυμηθεί πού ήταν το φορτηγάκι εκείνες τις ημέρες, υποστηρίζοντας πως ενδεχομένως να πρόκειται για σύμπτωση. Ο 48χρονος είπε στις αρχές πως το συγκεκριμένο βαν το οδηγεί εκείνος (Σχεδόν αποκλειστικά) και άλλοι δύο υπάλληλοι της εταιρείας, οι οποίοι επίσης κατέθεσαν. Ο ένας δεν είχε προσληφθεί ακόμα τον Απρίλιο του 2021, ενώ ο άλλος είπε πως είχε άλλο δρομολόγιο τις επίμαχες ημέρες και πως ποτέ δεν είχε πάει στον Άλιμο για δουλειά.

 

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι «τόσο από τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας όσο και από τα παραστατικά που μας έδωσαν δεν προκύπτει η εταιρεία να παρέχει υπηρεσίες σε κάποιο κτίριο στην περιοχή του Αλίμου».

Όπως αποκαλύφθηκε το λευκό βαν. ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ανήκει σε εταιρεία καθαρισμού της συντρόφου του 48χρονου, στην οποία ο κατηγορούμενος έχει διευθυντική θέση.   Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το MEGA, εκτιμάται ότι μέσα στο βαν υπήρξε τουλάχιστον ακόμη ένα άτομο. Πρόκειται για άνδρα ίδιας ηλικίας με τον 48χρονο, ενώ το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία.

Η διαφυγή των δραστών

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε η κοινή πορεία που ακολούθησαν το λευκό βαν και το μηχανάκι στην περιοχή του Αλίμου, όπου σημειώθηκε η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, δεν προπορευόταν το ένα όχημα του άλλου. Ήταν σαν να προστατεύει το ένα το άλλο.  Η πρώτη φορά που καταγράφεται η κοινή πορεία -πράγμα ασυνήθιστο- ήταν στην οδό Μεγίστης. Εκεί φαίνεται το μηχανάκι με τους δύο δράστες και ακριβώς από πίσω να ακολουθεί το λευκό βαν. Ύστερα από 40 δευτερόλεπτα, στην ίδια οδό, πλέον πάνω στο μηχανάκι βρίσκεται μόνο ο ένας από τους δύο επιβάτες και το βαν εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από το όχημα.

Η αστυνομία εκτιμά πως στο μεσοδιάστημα, σε κάποιο τυφλό σημείο, ο ένας επιβάτης της μηχανής αποβιβάστηκε και μπήκε μέσα στο βαν. Εκτιμάται πως είναι ο 40χρονος άνδρας που έχει συλληφθεί, ενώ η τελευταία φορά που καταγράφεται η κοινή πορεία των οχημάτων είναι στη Λεωφόρο Κηφισού, με το βαν να φεύγει προς το Αιγάλεω και λίγη αργότερα το μηχανάκι να κατευθύνεται προς την Πέτρου Ράλλη.

H selfie μετά τη δολοφονία

Και οι δύο συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι, και μάλιστα για τον 40χρονο έχει εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του πρώην πυγμάχου με το προσωνύμιο “dirty harry” στο Γαλάτσι τον Δεκέμβριο του 2021.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., αναφορικά με το ποινικό παρελθόν των συλληφθέντων διαπιστώθηκε ότι: και οι δύο είχαν συλληφθεί κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, σχετικά με υπόθεση ληστείας, την οποία είχαν διαπράξει το 2012 σε περιοχή της Αττικής, ενώ επιπλέον, ο 40χρονος έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απλή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, ψευδή καταμήνυση καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία.

Συγκεκριμένα, στις 6 Δεκεμβρίου ο πυγμάχος Χάρης Κοντογιώργης δολοφονείται. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. έχει προκύψει ότι είχε δεχθεί μηνύματα πως ο 48χρονος και ο 40χρονος σκόπευαν να τον σκοτώσουν ως αντεκδίκηση καθώς τον θεωρούσαν υπεύθυνο για τους πυροβολισμούς σε βάρος του Μιχάλη Καπίρη – με το προσωνύμιο “Κεφάλας” – τον Μάιο του ίδιου έτους στη Μεταμόρφωση.

Επίσης, τα δύο αδέλφια είχαν συλληφθεί το 2012 για ληστεία και οπλοκατοχή σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Νίκαια, είχαν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τα δύο αδέλφια, μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ επέστρεψαν στη Νίκαια και έβγαλαν selfie με έναν ακόμη άνδρα που φέρεται ως συνεργός , ενώ συνέχισαν κανονικά την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Αποκαλυπτική συνομιλία

Την ίδια ώρα συνομιλία – «φωτιά» έρχεται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Συγκεκριμένα, ο 48χρονος φέρεται να προσπάθησε να «χτίσει» άλλοθι. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ ενεργοποιεί τη Europol, η οποία φαίνεται πως έχει βρει τρόπο να «σπάσει» τις διαδικτυακές συνομιλίες των άλλων τριών ατόμων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.  Πρόκειται για τρία άτομα για τα οποία οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να βρουν αρκετά στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην έκδοση των ενταλμάτων.

Σύμφωνα με το Open, οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν να «σπάσουν» και να αναλύσουν τις διαδικτυακές συνομιλίες των τριών ατόμων που περιγράφονται στη δικογραφία, πέραν των δύο συλληφθέντων. Μέχρι στιγμής, προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν είχαν σχεδόν καμία επαφή μεταξύ τους το τελευταίο διάστημα.

Κι αυτό διότι φέρεται να χρησιμοποιούσαν ασφαλείς συνομιλίες στο διαδίκτυο, οι οποίες έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών. Η Europol εκτιμάται ότι θα χρειαστεί λίγους μήνες, προκειμένου να «σπάσει» τις επίμαχες συνομιλίες και να υπάρχουν αποτελέσματα. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που θα γίνει αυτό.

Ένας από τους δύο κατηγορούμενους προσπαθούσε ακόμη και λίγο πριν από τη σύλληψή του να “χτίσει” άλλοθι.  Γι’ αυτό, επικοινώνησε με στενό συγγενή του, προσπαθώντας να τον πείσει ότι είχαν όντως δουλειά στον Άλιμο.

«Μα ο Σ… (σ.σ ο άλλος κατηγορούμενος που συνελήφθη) έχει δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια», λέει ο συλληφθείς, εννοώντας την περιοχή όπου διέμενε ο Γιώργος Καραϊβάζ. Ο συγγενής όμως απαντά: «Στον Άλιμο; Όχι καλέ ποιος τα λέει αυτά;».

Ο κατηγορούμενος όμως επιμένει: «Εγώ… ποιος τα λέει… Έχει πάρει δουλειές από εκεί».

Όμως ο συγγενής απαντά: «Εγώ δεν νομίζω ότι υπάρχουν δουλειές εκεί, στο λέω εγώ, είναι σίγουρο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ