Δολοφονία Καραϊβάζ: Αναζητούν στοιχεία και από πληροφοριοδότες μέσα από τις φυλακές – Η “πρόβα” και το ύποπτο ζευγάρι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση προσπαθούν να εντοπίσουν νέα στοιχεία, που θα τους οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και σύλληψη των δύο εκτελεστών, αλλά και του ηθικού αυτουργού, αφού εκτιμούν ότι η δολοφονία του δημοσιογράφου, ήταν ένα πληρωμένο συμβόλαιο.

Στο πλαίσιο των ερευνών και με στόχο να υπάρξουν σύντομα αποτελέσματα, που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των δολοφόνων, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενεργοποιήσει όλο το δίκτυο πληροφοριών που διαθέτει. Μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται και πληροφοριοδότες, ακόμη και μέσα από τις φυλακές. Και αυτό γιατί, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η εμπειρία τους λέει ότι στο παρελθόν υπάρχουν συμβόλαια θανάτου, τα οποία φέρεται να έχουν την υπογραφή κάποιου έγκλειστου για υπόθεση του οργανωμένου εγκλήματος. Θεωρείται πιθανόν οι αστυνομικοί να εξετάσουν και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έγιναν μέσα από τις φυλακές, αλλά κυρίως αυτό που θέλουν να γνωρίζουν, είναι τι λεγόταν μέσα στις φυλακές πριν από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αλλά και τι ειπώθηκε μετά την εκτέλεσή του.

Στο μεταξύ, νωρίτερα τη Δευτέρα έγινε μια συνάντηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τον προϊστάμενο του τμήματος Ανθρωποκτονιών να τον ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια για την πορεία των ερευνών. Σημασία έχει ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση συμμετείχαν αξιωματικοί προϊστάμενοι και άλλων υπηρεσιών, όπως από τη Δίωξη Εκβιαστών, τη Δίωξη Ναρκωτικών, τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, μία ομάδα που θα σχηματιστεί και θα συνδράμουν όλοι στις έρευνες για να εντοπιστούν οι εκτελεστές και ενδεχόμενα να αποκαλυφθεί και ο ηθικός αυτουργός. Ο κ. Χρυσοχοΐδης προέτρεψε τους αξιωματικούς να μην διστάσουν να ζητήσουν οποιαδήποτε βοήθεια από οποιαδήποτε υπηρεσία της χώρας.

Μυστήριο με το μηχανάκι χαμηλού κυβισμού

Στο μεταξύ, μυστήριο επικρατεί σχετικά με το μηχανάκι χαμηλού κυβισμού που χρησιμοποίησαν οι δράστες και αυτό, γιατί, τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία δεν έχει εντοπιστεί ακόμη. Τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αναζητούν τη μοτοσικλέτα, καθώς θεωρούν πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο. Οι ερευνητές της Ασφάλειας ακολουθούν βήμα βήμα τη διαδρομή της μηχανής και μέσα από βιντεοληπτικό υλικό προσπαθούν να εντοπίσουν το σημείο που οι δράστες την εγκατέλειψαν, γιατί εκεί πιθανόν να έγινε κάποιο λάθος: Είτε να αποκάλυψαν κάποιο χαρακτηριστικό του προσώπου τους είτε να αποκαλυφθεί με ποιον τρόπο ή με ποια πρόσωπα διέφυγαν από εκείνο το σημείο και έτσι να πάρει μία νέα τροπή η έρευνα των στελεχών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.Ακόμη δεν έχουν καταφέρει να επεξεργαστούν ολόκληρο το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους, αλλά σ’ αυτό που έχουν επεξεργαστεί δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ένα καρέ που να αποτυπώνεται η πινακίδα με τον αριθμό κυκλοφορίας. Θεωρούν δεδομένο, δε, ότι η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα είναι κλεμμένη.

Σύμφωνα με το Mega, οι αξιωματικοί της αστυνομίας θεωρούν πολύ πιθανόν το ενδεχόμενο το μηχανάκι χαμηλού κυβισμού να είναι πολύ καλά κρυμμένο. Εκτιμάται ότι οι δράστες δεν προχώρησαν στον εμπρησμό του, ίσως γιατί δεν ήθελαν να δώσουν περισσότερα στοιχεία στους αστυνομικούς, οδηγώντας τους στο σημείο όπου το εγκατέλειψαν και το έκαψαν. Σχετικά με το ερώτημα γιατί χρησιμοποίησαν ένα μηχανάκι χαμηλού κυβισμού αντί μίας μεγάλης μοτοσικλέτας, οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι αυτό συνέβη γιατί πιθανόν ο οδηγός είχε εξοικειωθεί με τη χρήση αυτού του τύπου της μηχανής και μπορούσε να κινηθεί εύκολα με αυτήν. Πρόκειται για ένα μηχανάκι ευέλικτο, που διαθέτουν πολλοί και “χάθηκε” μέσα στην κίνηση, χωρίς να τραβήξει την προσοχή, βοηθώντας τους εκτελεστές να φύγουν γρήγορα και άμεσα από το σημείο της δολοφονίας του δημοσιογράφου. “Πρόβα” εκτέλεσης και διαφυγής

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Μega, οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν πολύ σοβαρά το σενάριο οι δράστες να είχαν κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο προς το σπίτι του δημοσιογράφου και τις προηγούμενες ημέρες. Δηλαδή εκτιμούν ότι είναι πιθανόν οι εκτελεστές να έκαναν “πρόβα” της δολοφονίας και του δρομολογίου διαφυγής τους, ώστε να είναι σε θέση να φύγουν γρήγορα από το σημείο της φονικής ενέδρας. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, μέχρι και τρεις ημέρες πίσω.

Παράλληλα, έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να τους δώσουν πληροφορίες για το εάν έχουν δει κάποιο ύποπτο όχημα, αυτοκίνητο ή μηχανάκι, με επιβάτες άτομα που να μην είναι γνωστά στη γειτονιά, για διάστημα έως και έναν μήνα πριν από τη δολοφονία. Μία τέτοια πληροφορία, πιστεύουν ότι θα μπορούσε να τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους δράστες του εγκλήματος και τυχόν συνεργούς τους. Είναι χαρακτηριστική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, η περίπτωση μίας γυναίκας, η οποία ήταν από τα πρώτα άτομα που εντόπισε τον Γιώργο Καραϊβάζ να κείτεται νεκρός στο έδαφος. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η συγκεκριμένη γυναίκα κατέθεσε από την αρχή στους αστυνομικούς ότι στις αρχές Μαρτίου, είδε ένα ζευγάρι -έναν νεαρό άνδρα και μία γυναίκα- μέσα σε ένα αυτοκίνητο και τα άτομα αυτά της φάνηκαν ύποπτα. Σήμερα, η γυναίκα αυτή έδωσε και νέα κατάθεση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τα όσα είδε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ