Δολοφονία Καραϊβάζ: Κάτοικοι Ελλάδας ή από το εξωτερικό οι εκτελεστές; – Νέα στοιχεία από τις έρευνες

Οι εκτελεστές του αστυνομικού συντάκτη, Γιώργου Καραϊβάζ ήρθαν από το εξωτερικό ή είναι άτομα που ζουν στην Ελλάδα; Σ’ αυτό το ερώτημα μεταξύ των πολλών αναζητούν οι αρχές και φαίνεται να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου στον Άλιμο είναι άτομα που κατοικούν στη χώρα μας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει ως σενάριο εργασίας οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ να ήρθαν από το εξωτερικό. Να διέπραξαν τη δολοφονία και να έφυγαν από τη χώρα μας, ωστόσο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι αξιωματικοί της Αστυνομίας έχουν πέντε-έξι “αλλά” με τα οποία θεωρούν πως είναι εξαιρετικά απίθανο κάτι τέτοιο.

Πρώτον, μνημονεύεται πως αυτό συνέβη στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή που οι εκτελεστές ήταν Βούλγαροι, αλλά και φαίνεται πως δεν ήταν θέμα του ελληνικού οργανωμένου εγκλήματος. Αφορά κάτι με τη δράση του θύματος στην Αυστραλία. Δεύτερον, ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν είχε φρουρά, δεν είχε όπλα. Από τη στιγμή, μάλιστα, που στην Ελλάδα έχουν γίνει τόσες δολοφονίες και σχεδόν βέβαιη η Αστυνομία πως έχουν γίνει από Έλληνες ή Αλβανούς εκτελεστές που ζουν στη χώρα μας για ποιο λόγο να κληθεί κάποιος με ειδικές γνώσεις να δολοφονήσει κάποιον, όπως ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ. Επίσης στα σύνορα και στις πύλες εισόδου της χώρας γίνονται έλεγχοι για covid, ποιος θα διακινδύνευε να του κοπεί πρόστιμο ή να δώσει τα στοιχεία του για μία τέτοια μετακίνηση;

Ενώ όπως τονίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. στις γειτονικές χώρες δεν υπάρχει τέτοια ευρεία χρήση από μοτοσικλέτες, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνεται πως οι δράστες φαίνεται να ξέρουν τα κατατόπια του Αλίμου, το πώς θα κινηθούν, πώς θα φθάσουν και πώς θα διαφύγουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ