Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η υπόθεση Κορκονέα – Τι θα αποφασίσει

Της Άννας Κανδύλη

Στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου παραπέμπεται προς οριστική κρίση η αναίρεση ή μη της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία αναγνωρίσθηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα το ελαφρυντικό του «προτέρου σύννομου βίου».

Με την αναγνώριση του εν λόγω ελαφρυντικού «έσπασαν» τα ισόβια που επιβλήθηκαν στον δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και η ποινή του μειώθηκε σε κάθειρξη 13 ετών με συνέπεια την αποφυλάκισή του.

Το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, που εξέτασε την υπόθεση έκρινε κατά πλειοψηφία 3-2 πως η απόφαση πρέπει να αναιρεθεί. Λόγω όμως της ισχυρής μειοψηφίας που είχε την αντίθετη άποψη, ότι δηλαδή ορθώς αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό στον ειδικό φρουρό βάση του νέου Ποινικού Κώδικα, το θέμα θα κριθεί οριστικά από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Την αναίρεση κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας είχε ασκήσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας. Σύμφωνα με τον Ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό δεν έπρεπε να του χορηγηθεί ελαφρυντικό καθώς το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του «περιστατικά που υποδηλώνουν ερριζωμένη θρασύτητα και έλλειψη σεβασμού σε έννομα αγαθά και δικαιώματα της τιμής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των τρίτων», τα οποία συνέβησαν πριν την δολοφονία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ