Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Ποια σενάρια εξετάζουν οι αρχές μετά τη σύλληψη του εκτελεστή

Το σενάριο ο εκτελεστής του Γιάννη Μακρή που συνελήφθη την Τρίτη στη Γλυφάδα να επέστρεψε για να εκτελέσει ένα νέο ”συμβόλαιο θανάτου” εξετάζουν οι αξιωματικοί της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ”Ελεύθερος Τύπος”, ο 31χρονος Βούλγαρος δολοφόνησε τον επιχειρηματία στις 31 Οκτωβρίου του 2018, έξω από το σπίτι του στη Βούλα, λαμβάνοντας … βοήθεια από τον αδερφό του, ο οποίος διαφεύγει στο εξωτερικό και αναζητείται.

Ο δράστης και ο αδερφός του μετά τη δολοφονία διέφυγαν στη Βουλγαρία με λεωφορείο των ΚΤΕΛ, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να τους χαρακτηρίζουν ”επαγγελματίες ενοικιαζόμενους εκτελεστές” οι οποίοι δρουν στο εξωτερικό.

Ωστόσο, ο εκτελεστής επέστρεψε στην Ελλάδα – για άγνωστο έως τώρα λόγο- και οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν μετά από πληροφορίες που έλαβαν.

Οι δύο άνδρες έφτασαν στην Ελλάδα στα μέσα Οκτωβρίου τουλάχιστον 15 μέρες πριν τη δολοφονία του 47χρονου επιχειρηματία και παρακολουθούσαν τόσο το σπίτι του όσο και τις διαδρομές του, σε μία προσπάθεια να καταστρώσουν το σχέδιο της δολοφονίας του, το οποίο όπως φαίνεται από το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας έξω από το σπίτι του άτυχου άνδρα, εκτελέστηκε με ”επαγγελματικό” τρόπο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ταυτοποιείται στο 100% η παρουσία τους στο χώρο της δολοφονίας, ενώ οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από αρκετές κάμερες ασφαλείας κοντά στο σπίτι του δολοφονηθέντα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες φέρεται να χρησιμοποιούσαν για τις επικοινωνίες τους κινητά τηλέφωνα μίας χρήσης που ανήκουν σε πρόσωπα ανύπαρκτα.

Από την έως τώρα ανάκριση, ο 31χρονος Βούλγαρος τηρεί ”σιγήν ιχθύος” και ιδιαίτερα σκληρή στάση και δεν δίνει καμία λεπτομέρεια για τον ”εντολέα” του συμβόλαιου θανάτου. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνει και το σενάριο των αστυνομικών πως πρόκειται για ”επαγγελματία εκτελεστή”.

Ο 31χρονος είχε πλαστό δίπλωμα, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψής του σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα, εμβόλισε το συμβατικό αυτοκίνητο της αστυνομίας που τον εντόπισε. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές εκτιμούν ότι ο αδερφός του βρίσκεται στη Βουλγαρία και είναι σε άμεση συνεργασία με τις Αρχές του εξωτερικού προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Έως τώρα οι αξιωματικοί Ασφάλειας Αττικής έχουν στρέψει τις έρευνές τους στην Αυστραλία και στο παρελθόν του Γιάννη Μακρή στη χώρα καθώς φαίνεται ότι ήταν σε ”βεντέτα” με μία οικογένεια στο Λίβανο.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ